2017. június 5., hétfő

ORBÁN 5,5 MILLIÁRDÉRT ÉPÍTTET KÉZILABDA-CSARNOKOKAT

SZTÁRKLIKK BLOG
Szerző: Magyar Nemzet
2017.06.05.


A Magyar Közlöny pénteki számából derül ki, hogy Orbán Viktor összesen 5,5 milliárdot fordítana országszerte kézilabda-csarnokok építésére - írja a Magyar Nemzet.

Első körben, a kormány a TAO-források terhére egymilliárdos forrást oszt szét hét település kézilabda-csarnokának felépítésére - az összegből egy jelentkező legfeljebb 300 millió forintot kaphat meg, és a hét kezdeményezettből hármat nevesítettek is, Balatonfüred, Fonyód és Káptalanfüred már befutónak számít.

Ezen túlmenően egy, szintén Orbán által szignált kormányrendelet további 4,5 milliárd forintot vesz ki a nemzeti fejlesztési tárca kézilabdás mellényzsebéből (hivatalosan, kézilabda infrastruktúrafejlesztés jogcímcsoport), amiből 17 település építhet-fejleszthet "kézilabda munkacsarnokokat," egyenként maximum félmilliárd forintos értékben.

A határozat megvalósítási sorrendben meg is nevezi a szerencsés településeket: Békés, Sümeg, Lenti, Balassagyarmat, Budapest Főváros VIII. Kerület, Bácsalmás, Demecser, Vecsés, Komló, Makó, Hőgyész, Túrkeve, Csongrád, Hévíz, Debrecen-Pallag, Budapest Főváros XXII. Kerület, Nagyhalász...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.