2017. június 5., hétfő

STADIONT ÉPÍT A KORMÁNY BUDAPEST KÖZEPÉRE

HVG ONLINE - ITTHON
Szerző: hvg.hu
2017.06.04.


Még be sem fejezték a Margitsziget felújítását a vizes vébére, a kormány máris egy újabb teniszstadiont akar oda felhúzni.

A pénteki Magyar Közlöny szerint a kormány pénzt és zöld jelzést ad a régóta tervezgetett margitszigeti Nemzeti Tenisz Versenyközpont megépítéséhez - írja a Magyar Nemzet.

Az Orbán Viktor által jóváhagyott rendelet 10 milliárd forintot különítene el a célra a nemzetgazdasági és a nemzeti fejlesztési tárca büdzséjéből, hogy a helyszínen nemzetközi versenyek megrendezésére is alkalmas létesítményt építsenek.

Orbán egyúttal felszólítja Seszták Miklós fejlesztési minisztert, hogy kezdjen tárgyalni a fővárosi önkormányzattal a 23 800/2, 23 800/4 helyrajzi számú ingatlanok állami tulajdonba adásáról vagy a használati jog biztosításáról.

A lap hozzáteszi, történeti kertként a Margitsziget területének jelentős része egyébként műemléknek számít, és a helyi ingatlanok országos védelem alatt állnak – a mára jogutódlással felszámolt Forster-központ legalábbis még így tartotta számon.

A Magyar Nemzet szerint a megjelölt területek közül a 23 800/2-es a premontrei kolostor helyrajzi száma, a 23 800/4-es pedig közvetlenül a Palatinus strand területét fedi. A 23 800/6-os terület a Sirály csónakházat jelenti a vagyonkezelő BMSK Zrt. adatlapja szerint, itt viszont nincs szükség a főváros hozzájárulására.

A 444.hu hozzáteszi, a 23800/4-es telek a Palatinuson kívül még a sziget elég nagy részét, a 23800/2-es és /6-os telkekkel együtt összesen a sziget mintegy harmadát teszik ki, viszont a /4-es helyrajzi számon van például az UTE 2007-ben bezárt teniszstadionja...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.