2017. július 18., kedd

A KORMÁNY BELESZÉDÜLT A PÁVATÁNCÁBA, AMIT A SOROS-PLAKÁTOK KÖRÜL JÁR

SZEGEDI KATTINTÓS BLOG
Szerző: SZEKA
2017.07.18.


A magyar kormány lassan maga sem hiszi el, amit mond, hiszen a Soros-kampány kapcsán ismét összevissza beszél. A „nevetős plakátok” ugyanis még mindig ott virítanak az utcákon Budapesttől Ceglédbercelen át Lökösházáig, pedig elvileg már véget vetett a kormány a „magyarfaló multimilliomos” elleni hecckampányának. Az egész ügy azért érdekes, mert rávilágít arra a törekvésre, hogyan kíván minél több elvárásnak megfelelni az Orbán-kabinet az egyik oldalon, és mennyire nem érdekli, mit szólnak ehhez a másik oldalon.

Egyszerre túl sok impulzus érte az Orbán-kormányt július közepén, ezért kezdett bele ismét szokásos pávatáncába a durva belpolitikai kampánya miatt. Egyrészt hozzánk jöttek a világ vizes sportágainak legjobbjai, a szurkolók, a kísérő személyzet, no és a televíziós közvetítéseknek hála a világ többi táján is többet látnak belőlünk, mint egy átlagos nyár alatt. A Soros György nevető arcképét felvillantó plakát olyan sűrűséggel borította el az országot, hogy vizuális és morális környezetszennyezésről beszélni igen enyhe megközelítése lenne a dolognak, ezért célszerű volt a plakátok leszedéséről döntenie Orbán Viktornak.

Igen ám, de érkezett Benjamin Netanjahu, és Orbán számára ismét fontosak lettek a plakátok, hiszen az izraeli miniszterelnök legalább annyira utálja az amerikai pénzembert, mint a magyar. A közös ellenség összehozta Orbánt és Netanjahut, amit az is jelez, hogy hasonló civil törvényt fogadtatott el a magyar országgyűléssel a miniszterelnök, mint amilyen Izraelben van érvényben. Az erősen autokratikus beállítottságú izraeli kormányfő sem komálja különösen, ha külföldről támogatott civilek elemzik a tevékenységét, bírálják a politikáját. Orbán, aki kimondva, kimondatlanul egy illiberális egységfront létrehozását tűzte ki célul önmaga számára, tárt karokkal várta hát Netanjahut, és a kedvéért még a megszabott határidőn túl is kint hagyja a „nevető Sorost” a pesti utcákon...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.