2017. július 12., szerda

A KORMÁNY KAMPÁNYOL, A MÉDIATANÁCS HÁRÍT

ÁTLÁTSZÓ - MÉRTÉK BLOG
Szerző: Mértékblog
2017.07.12.


most éppen azt a feladatát, hogy vizsgálja, jogszerű-e a kormány közpénzből folyó aktuális politikai kampánya. Komolyan gondolhatja-e bárki is, hogy a Soros György ellen zajló kampány közérdekű célt valósít meg? A Mérték újabb beadvánnyal fordult a Médiatanácshoz. Nagy Krisztina írása.

Múlt héten a Médiatanácsnak megint nem sikerült a gyökerénél megragadni a problémát, újfent félrenézett, ahelyett, hogy a hatáskörét gyakorolná. A zajló sorosozó kampányhoz kapcsolódó beadványokra válaszolva közleményben fogalmazta meg hogy „mivel a médiaszabályozás a plakátokra nem vonatkozik, a Médiatanács a plakátkampányok jogszerűségét sem vizsgálhatja”. A plakátok jogszerűségének megítélése valóban nem dolga, a televíziós és rádiós spotok vizsgálata viszont annál inkább. Márpedig a kampány gőzerővel fut az elektronikus médiában is.

A probléma korántsem új, a Mérték többször nekifutott már, hogy a médiahatóságon keresztül elérje a rádiókban, televíziókban folytatott törvénysértő kormánypropaganda megszüntetését. Eddig sikertelenül. Pedig a médiatörvény egyértelműen fogalmaz, amikor kimondja, “a kormány támogatására ösztönző… a kormány célját népszerűsítő” közlemények politikai reklámnak minősülnek. Elemi szabály továbbá, hogy politikai reklámot csak választási kampányidőszakban, vagy már elrendelt népszavazással összefüggésben lehet közzétenni rádióban és televízióban. Momentán egyik sem zajlik...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.