2017. július 27., csütörtök

A MAGYAR ÁLLAM TÁRT KAROKKAL VÁRJA AZ ETIKUS HEKKEREKET

INDEX
Szerző: BOLCSÓ DÁNIEL
2017.07.27.


Etikus hacker vagy?
Megtaláltad? Felismerted? Hozzáfértél? Kipróbáltad? Mindezt megosztanád, de nincs kivel?
Köztünk marad!

A GovCERT várja ANONIM bejelentésedet!
– írja honlapján, egy ma reggel frissen megjelent felhívásban a magyar állami informatikai rendszerek kibervédelmét ellátó Kormányzati Eseménykezelő Központ (GovCERT).

Az időzítés alapján logikus feltételezés, hogy a felhívást az a múlt heti eset inspirálta, amikor a BKK online jegyértékesítési rendszerét fejlesztő T-Systems feljelentette azt a fiatalt, aki szólt nekik, hogy súlyos hiba van a rendszerükben. A lépés nagy közfelháborodást váltott ki, a cég később bocsánatot is kért, a német anyacég pedig Facebookon határolódott el a magyar leányvállalattól. (A BKK e-jegy-botrányáról szóló cikkeinket ide kattintva találják meg.)

A felhívásban a GovCERT külön kiemeli, hogy bárki tehet bejelentést, akár anonim módon is, de ha valaki mégis úgy dönt, hogy megadja a személyes adatait, azokat bizalmasan kezelik. Csak annyit kérnek, hogy a feltárt sérülékenységet minél részletesebben írja le a bejelentő, hogy ők aztán az alapján értesíteni tudják az érintett céget. Egy titkosított email küldéséhez szükséges titkosítási kulcsot is megadtak, hogy a bejelentő tényleg védett módon tudjon szólni, ha bajt lát valahol...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.