2017. július 21., péntek

BALOG, AZ ISTENTELENÜL NAGY TEHERTÉTEL

KOLZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: H. Andrea
2017.07.21.


Mi tagadás, igen nagy kedvencem nekem Balog Zoltán betanított esztergályosból előbb isten, majd Orbán Viktor szolgájává süllyedt miniszter, akiről bármikor gondolkodás nélkül kijelenthető, hogy – ha eltekintünk a napi közpénztalicskázástól – messze a legnagyobb károkat okozó folyamatokat hozta tető alá, amióta a Fidesz másodszor és harmadszor is rászabadult az ország kormányrúdjára.

Nem mintha kapásból tudnék alkalmasabb politikai fegyverhordozót mondani, aki átvehetné a helyét, ám annál nagyobb istencsapása kevés van, mint hogy ennek az elcseszett lelkésznek bármihez köze lehet, bármire befolyása lehet, amiben az ember szó benne van. Mivel köztudottan Tusványos nem csak a világ közepe, de a szívcsakrája is egyben, jutott színpad és mikrofon az Emmi vezetőjének is, hogy arról beszéljen, amiről akar. Anélkül, hogy kellemetlen kérdésekkel zavarják össze.

Kivételesen nem a világszínvonalú magyarországi egészségüggyel kapcsolatos álhírek kerültek terítékre. Nem azzal dicsekedett, hogy évente kisvárosnyi ember pusztul el Magyarországon gyógyítható betegségekben. Nem azzal büszkélkedett, hogy hány orvos hagyta el az országot mióta a jobban teljesítés felütötte a fejét az elmúlt években, hogy miért nem működnek alapvető szolgáltatások (fogászat, védőnői szolgálat) az átala vezetett vízfejű minisztérium ótvar hanyagságának köszönhetően, hogy miként sikerült leszakadó, nemzetközi összehasonlításban penetránsan teljesítő közoktatási rendszert összegányolni a hoffmannrózsikásreformoktól errefelé, hogy miért célja a drága anyaországnak kinyírni egy olyan egyetemet, amely a határon túli magyaroknak is elérhető és fontos tudományos központot jelent a térségben...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.