2017. július 7., péntek

EZENTÚL MAJD SZÚNYOGOK FOGJÁK SEPERNI A KÉMÉNYT, MERT ELSŐ A REZSICSÖKKENTÉS

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Forgács Erzsébet
2017.07.06.


Ezt szeretem ebben az országban. Itt nincsenek unalmas napok, ártunk és ormányunk álló nap azon fáradozik, hogy valami meglepő, de többnyire nem igazán mulatságos dolgot találjon ki, általános tespedés ellen. Az égbekiáltó pofátlanságok mellett jól megférnek az aprónak nevezhető kis húzások. Igazából észre sem vesszük őket, pedig sok kis, senkit nem zavaró, szinte szagtalan bogyóból állnak össze a legnagyobb trágyadombok is, aztán lehet egymásra mutogatni, hogy ki volt a bűnös.

Most ilyen aprócska pottyantás a rezsicsökkentett kéményellenőrzés új nézőpontba helyezése. Az alábbi közleményt az Országos Sajtóiroda tette közzé:

„A Nemzetgazdasági Minisztérium szembe megy a rezsicsökkentéssel!
Míg a Kormány ingyenesé tette a kéményellenőrzéseket, az NGM újra fizetőssé tenné a lakosságnak egyes – zárt égésterű – kazánok kéményeinek ellenőrzését, egy rendelet módosítással. A gázos lobbi – a Kormány kedvenc szakmáját űzők – nyomására ugyanazt a terméket más néven kivonná a kéményseprő ipari közszolgáltatás alól. Az égéstermék vezető ( sic! ) nem tartozna az ingyenes közszolgáltatás alá, egyedileg kellene megrendelni több ezer, akár tízezer forintos önköltségen, a gázkészülék gyártóval leszerződött szakemberektől. Vajon kik lesznek ezek a szakemberek és vajon mit szól mindehhez a rezsi biztos, Németh Szilárd?

Kiadó: Kéményseprők Országos Szakszervezete”


Lefordítom. Miután a kormány rendeletben szabályozta, hogy a régi gázkazánokat kizárólag bizonyos technikával működő kazánra lehet lecserélni (ez történetesen környezetvédelmi okokból van így és nincs vele semmi baj), sőt, még támogatást is lehet igényelni a cseréhez – ugyanis elképesztően drága mutatványról van szó, mert az alapvetően is drága készülék árához még hozzá kell számítani a kémény szükséges átalakítását, bélelését és az a jobbik eset, ha csak ennyi a tennivaló és nem kell komolyabb átépítés, vagy teljes fűtésrendszer-csere – bizonyos feltételekkel, a költségek meghatározott százalékáig, most hozzáigazítják a kötelező kéményellenőrzést szabályozó törvényt a… és itt jön a kérdés. Mihez igazítják hozzá pontosan és miért?...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.