2017. július 21., péntek

FENEKESTÜL FORDULNAK FEL A PÉNZÜGYEK

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Az Én Pénzem
2017.07.21.


Tegnap lépett hatályba az a jegybanki rendelet, ami lehetővé teszi Magyarországon, hogy képi azonosítással (magyarul: videochaten) megnyitható legyen egy bankszámla, és két pénzintézet már el is indult vele. Az MKB-nál – tudta meg az Azénpénzem.hu – már csütörtök reggel hatkor nyitottak így számlát. A fejlesztések náluk, de másutt is, gőzerővel folynak.

Az MKB a jogszabály hatályba lépésének első napjától lehetővé teszi leendő ügyfeleinek, hogy új bankszámlájukat az interneten keresztül is megnyithassák – tette közzé szerdán este a pénzintézet. Talán apróbb hiba csúszhatott az időzítésbe, ugyanis ekkor még nem jelent meg a Magyar Közlönyben az ezt lehetővé tevő jegybanki rendelet (a hatóság honlapján még tegnap délután is csak a jogszabály száma és címe volt kint, a teljes szövege nem).

Érdemes felidézni, hogy nemrégiben kiderült: az MKB-ban meghatározó befolyást szerzett a nemzet gázszerelője, Mészáros Lőrinc. A videochates számlanyitással elindult még tegnap a majdnem felerészben állami tulajdonban levő Gránit is (a tulajdonosi kör alakulásáról itt olvashat). Ezt a pénzintézetet is (ahogy az történt kissé furcsa körülmények között az MKB-val) eladja az állam – jelentette be ugyanezen a napon Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter. Az értékesítésre Varga szerint átlátható módon, nyilvános kétfordulós pályázat keretében kerül sor. A tranzakciót várhatóan az év végéig le is zárják...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.