2017. július 7., péntek

HOGY LEHET EGY KORMÁNY ENNYIRE KRETÉN?

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- DÜHÖNGŐ, HACSAKNEM BLOG
Szerző: H. A.
2017.07.07.


...A kormány hazug, legalja, pitiáner, bosszúálló, frusztált hatalommániás senkik gyülekezete, akik egy elismert oktatási intézményt is képesek kicsinálni a rövidtávú politikai haszonszerzés céljából. Akik Gyurcsányt megszégyenítő üzemmódban hazudnak éjjel-nappal, miközben az általuk összetákolt rozoga emelvényről rekedt hangon óbégatják, hogy erkölcsileg fölötte állnak mindenkinek.

Hosszú hónapok óta – azt hiszem, márciusban szabadult el a kormány – tolják az arcátlan hazudozás talicskáját anélkül, hogy előzőleg lett volna annyi vér a pucájukban, hogy az illetékeseket tájékoztassák. Igen, a CEU-ról beszélünk.

Nem diszkriminatív, nem a CEU ellen szól a felsőoktatási törvény módosítása, az a cél, hogy valós egyetemek működjenek az országban (Palkovics László)
A kormány egy egyetemet sem akar elüldözni, így a CEU-t sem: csupán egy 28 intézményre vonatkozó vizsgálatról van szó, vagyis ha a törvényes működésre vonatkozó feltételeket a többiekhez hasonlóan biztosítani tudja a CEU, akkor az elüldözésre vonatkozó vád a hisztériakeltés része. (Kovács Zoltán)
Vannak Magyarországon szabályok, amelyeket 27 külföldi egyetem – köztük a Soros-egyetem – nem tart be, ezeket kell most rendbe tenni (Orbán Viktor)
A CEU (…) folyamatosan megtéveszti a közvéleményt, beleértve nemzetközi tekintélyű tudósokat és szervezeteket. A Soros-egyetem a jogszabályok betartása helyett az előjogainak minden áron való megtartását választotta, ehhez pedig minden eszközt bevet. A Soros-egyetem olyan privilégiumokat élvezett, melyek semmilyen más magyarországi felsőoktatási intézmény számára sem voltak biztosítottak. (Emberi Erőforrások Minisztériuma)
Magyarországon senki sem veszélyezteti a tanszabadságot, az amerikai féllel folytatott tárgyalásoknak azonban célja, hogy megvizsgálják, mely külföldi egyetem felel meg a magyar törvényi előírásoknak. (Külgazdasági- és Külügyminisztérium)

Kósát, Rezsiszilárdot és a többi agyatlanított marharépát nem sorakoztatom fel ide, meg az érveiket sem, a lényeg, hogy kórusban vonyították: a CEU csalással, átveréssel működik, nem tartja be a törvényeket. Aki pedig ezt nem látja be, azt félre- és megvezetik.

Szerencsére ennek a néphülyítő retorikának tegnap pont került a végére, jegyezzük fel a piros betűs ünnepnapok közé. Lázár a kormányinfónak csúfolt szeánszon tegnap elismerte: mindez kamu, ordas félrebeszélés volt. Semmiféle szabályokról, meg törvényekről meg a felsőoktatási helyzet rendezéséről nincsen itt szó. A CEU ma is háborítatlanul működhetne, ha a kormány nem látott volna hatalmas lehetőséget abban, hogy Soros Györggyel összekösse a migrációs válságot és erre fűzze fel lánctalpas propagandáját...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.