2017. július 21., péntek

KIEGÉSZÍTÉS HEISLER ANDRÁSHOZ

GÉPNARANCS 
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Föld S. Péter

2017.07.21.


...Éltünk mi már ilyen világban – demokráciának csúfolták azt is -, ahol tényleg tett volt, ha valaki odaszólt a hatalomnak. Ha egy közíró, kisebb, vagy nagyobb kockázatot vállalva ezzel, megírta a sorok között azt, hogy mit gondol a regnáló rezsimről. Ekkoriban születtek Megyesi Gusztáv és mások legendás tévékritikái, mely írások a legkevésbé sem a televízió műsoráról, hanem a hatalmon lévők hülyéségéről, adott esetben aljasságáról szóltak.

Azt hittük, hogy ezek az idők már nem jönnek vissza. Azt gondoltuk, hogy a véleménynyilvánítás 1990 után többé nem tett lesz, hanem elhatározás kérdése. Hogy senkinek nem kell félnie, amiért elmondja a véleményét, mert aki kiáll a véleménye mellett, az nem hős, „legföljebb” normális és tisztességes.

Egy normális és tisztességes országban Heisler András mostani megszólalására nem kaptuk volna fel a fejünket, mert ez a megszólalás olyan lett volna, mint amikor egy vállalati értekezleten az egyik részleg vezetője vitatkozik a másik igazgatóság főnökével.

Azért persze van itt más is. Azt mondta a Mazsihisz elnöke a Soros-plakátokra utalva, hogy Magyarországon a zsidó emberek elkezdtek félni. Már ez sem pontos: azok a zsidó emberek, akik valóban félnek, nem most kezdtek félni. Féltek ők már korábban is. Akkor, amikor múltmásító, szégyenteljes szobrot avattak a Szabadság téren, amikor egy parlamenti képviselő a zsidó származású kormánytagok megszámolásáról szónokolt, vagy amikor egy másik politikus beleköpött a Duna parti cipőkbe.

Akik ma félnek, nem ma kezdtek félni. De nem minden zsidó ember fél ma Magyarországon, van aki „csupán” undorodik és émelyeg a gyomra, mert demokrata és rosszul van a sok szemforgató aljasságtól.

Nem kell ahhoz zsidónak lenni, hogy valaki féljen, vagy undorodjon Magyarországon. Az antiszemitizmus (elleni harc) ugyanis nem a zsidók ügye. Azon magyar emberek ügye, akik származástól és pártállástól függetlenül, demokratának mondják magukat. Tudnak és hajlandók normálisan gondolkodni, tisztességesen viselkedni. Nem muszáj ahhoz zsidónak lenni, hogy valakit zavarjon az antiszemitizmus, vagy bármely más rasszizmus, kirekesztés. A tisztességes keresztény emberek nem Orbánt, hanem Krisztust tekintik tanítójuknak...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.