2017. július 3., hétfő

NAPI EGYPERCES: A FOCICIRKUSZ FOLYTATÓDIK

GÉPNARANCS 
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Budácsik Lajos
2017.07.03.


Figyelj, haver! Kis focistám! Szerinted az új stadionoktól megjavul a foci? Öhöm. Ha Mari néni szarul főz és adok neki Zepter edényhalmazt, attól finomabb lesz benne, ami szar? (Hofi Géza)

A cirkusz folytatódik. Andorra pékekből, szakácsokból álló válogatottja elkalapálta a zselézett hajú, fazonra vágott frizurájú, profinak mondott magyar válogatottat. A fél világ azon röhögött, hogy egy kis hercegség amatőr csapata – amely emberemlékezet óta még gólt sem rúgott – hazavágta a vérprofinak hazudott nemzeti válogatottat. A magyar foci, egyik legszégyenletesebb napja volt 2017. június 9.-e.

Egy ország hördült fel, „fejeket” követelve. Az eltelt közel hónap alatt semmi sem történt. A nagy hatalommal rendelkező MLSZ megerősítette tisztségében a havi több mint 25 milliót zsebre vágó kapitányt, s megy minden tovább, a maga magyaros útján.

Az andorrai vereség előtti napon a miniszterelnök a futballakadémiák nagy sikeréről beszélt. Aki nem tudja, ezekben a létesítményekben képezik a focista-palántákat – őrült pénzeket elköltve. A focit kedvelő kormányfő szerint: „A magyar futballban ma azért mennek jobban a dolgok, mert vannak akadémiák.” Jól időzített interjú volt. Csillagos ötös.

A magyar futballnak nevezett bohózatba, a Fidesz uralkodása alatt mintegy 600 milliárd forint közpénz áramlott. A tulajdonosok nem a saját pénzüket kockáztatják, mint a „hanyatló nyugaton”, hanem a mi adóforintjainkból tartják fenn a „profi ” focit hazánkban. Sorban épülnek milliárdokért a stadionok, igazi nézők csak lézengenek a luxus igényeket is kielégítő létesítményekben. Az új Puskás Stadion bekerülési költsége jelenleg úgy 200 milliárd forint körül van. A végszámla valószínűleg jelentősen több lesz. Hisz’ nagyberuházás, így nagy pénz lehet a csókosoknak, haveroknak, az intézőknek (írhattam volna, strómant is)...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.