2017. július 2., vasárnap

NEM AZT KÉRDEZIK, MIÉRT, HANEM AZT, HOGY HOVÁ

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Forgács Erzsébet
2017.07.01.


...Ha van gyereked, megtanítod hazudni, vagy őszinteségre neveled akkor is, ha tudod jól, hogy rövidtávon neki lesz rosszabb? Vannak barátaid? Olyanok is, akik akkor is melletted maradnak, amikor semmid sincs, vagy amikor elviselhetetlen vagy, mert csalódtál, mert fáj az élet? Vannak olyan rokonaid, barátaid, akiket bátran felhívhatsz hajnali kettőkor és kérheted, hogy menjenek érted és nem azt kérdezik, hogy miért, hanem azt, hogy hová?

Ha édesanyád, édesapád megbetegszik, ápolod? Ha nem telik neki gyógyszerre, ételre, segíted? Ha a párod szomorú, megvigasztalod? Ha látsz egy idős embert, aki nehezen lép fel a járdaszegélyre, segítesz neki, vagy kirúgod a kezéből a botot?

Ha megvágod magad, vérzel? Piros a véred? Ha megütnek, fáj? Ha bántanak, szomorú vagy? Ha bántják a szeretteidet, dühös vagy?

Akkor? Miben különbözünk? Mert a lényeges dolgok ezek. Nem a vallás, nem a politika és nem az, amit mesterségesen generálnak azok, akik ebből hasznot húznak. Annyi minden nem fontos, amit erővel fontosnak akarnak feltüntetni és annyi valóban fontos dolog van, amit észre sem veszünk. Pedig érdemes lenne. És ideje lenne.
...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.