2017. július 30., vasárnap

PIROS LÁMPÁS HÁZ A KORMÁNYNÁL

CSEPELIEK ÚJSÁGA BLOG
Szerző: Lendvai Ildikó
2017.07.30.


Ma a lábamra léptek a metrón, úgyhogy biztosan kigyulladt a kormánynál a piros lámpa. Máshol a piros lámpa a kuplerájok tartozéka, de nálunk a kormányé. A miniszterelnök megmondta Tusnádfürdőn: „Ha a világ bármelyik sarkán rátaposnak egy magyar lábára, Budapesten kigyullad egy piros lámpa”. Remélem, mindenki látja, hogy én rendesen odafigyeltem. A helyszínen ez nehezebb lehetett. Parászka Boróka tudósított arról, hogy az ünnepélyes megnyitón az áhítatba sajnos belebömbölt a színházi sátorban játszott gyerekdal Mézga Gézáról, miszerint „Ne is figyelj oda, mit mond egy főokos!”

Nekem azonban a főokosok minden szava szentírás. Olyat csak a rosszindulatúak kérdezhettek, kigyulladt-e a lámpa, amikor a sípoló lányt a földre rántották. Hát világos, hogy a lánynak nem a lábára léptek, hanem a haját rángatták, napernyőjét törték, és a piros lámpa lábra van beállítva. Másrészt aki ilyenkor fütyül, az nem lehet igazi magyar. Hogy a közeli Lövétéről származna? Ugyan! Néhány kormányhű facebookoló átlátott a szitán, imígyen: „Lövétei?? Nem inkább újlipótvárosi vagy Dohány utcai?” „Budapesti libsikomcsi. Fiatal CEU-s”.

Attól tartok, magam is „budapesti libsikomcsi” vagyok. Viszont szemmel láthatólag nem fiatal CEU-s, tehát van némi sanszom, hogy esetemben működésbe lép a piros lámpa. Annál is inkább, mert éppen hazafias kötelességem teljesítése közben tapostak a lábamra. Nem ügyeltem magamra, mert a többi utast vizslattam, ahogy a főpolgármester úr parancsolta. ”Figyeljék egymást, mert olyan dolgok történnek az utóbbi időben, amelyeknek a fele sem tréfa”. Mondjuk szerintem is olyanok történnek, de ő másra gondolt. A kockaszabotázsra. A kocka mint olyan, persze eleve gyanús (lásd kockás ing: van iskolaigazgató, aki emiatt nem újrázhatott), de azért a kockabűnözés ilyen mértékű terjedésére nem számítottam...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.