2017. július 12., szerda

SOROS GYÖRGYÖT ELKESERÍTI AZ ELLENE IRÁNYULÓ MAGYARORSZÁGI ANTISZEMITA KAMPÁNY - KÜLFÖLDI LAPSZEMLE

KLUBRÁDIÓ 92,9 MHz
Szerző: Klubrádió/Kárpáti János
2017.07.12.


Soros Györgyöt elkeseríti az ellene irányuló magyarországi antiszemita kampány – olvasható a Guardian című brit lap internetes oldalának kiemelt hírei között.

A beszámoló idézi a 86 éves pénzember nyilatkozatát, miszerint a jelenlegi magyar rezsim – tudatosan megtévesztő kampánya részeként - az antiszemita ábrázolás eszközéhez nyúlt, és ez számára elkeserítő. A Guardian megírja, hogy a nagy számban kihelyezett sorosozó plakátokat számos esetben „büdös zsidó” felirattal, illetve Dávid-csillaggal firkálták össze.

Soros György köszönetet mondott azért, hogy a magyarországi zsidó közösség vezetése – számtalan más polgártárssal együtt – felemelte a szavát, olvasható a Guardian beszámolójában, amely kitér arra, hogy Heisler András, a Mazsihisz vezetője felszólította Orbán Viktor miniszterelnököt a mérgező üzenetet hordozó plakátkampány beszüntetésére, valamint több ellenzéki aktivista és állampolgár megkezdte a plakátok eltávolítását.

A lap ismerteti Soros szóvivőjének a korábbi nyilatkozatát is, miszerint a kampány Európa legsötétebb óráit idézi fel, egyértelműen antiszemita felhangokkal. A szóvivő szerint a magyar kormány következetesen és szándékosan félreértelmezi Soros György nézeteit a migrációval és a menekültekkel kapcsolatban.
Orbán Viktor a múlt pénteken olyan milliárdos spekulánsnak minősítette Sorost, aki arra akarja felhasználni civil szerveződéseit, hogy segítségükkel migránsok millióit telepítsék be az Európai Unióba. Orbán és kormányzati tisztségviselők egyfelől azt hangsúlyozzák, hogy Magyarországon zéró tolerancia érvényesül az antiszemitizmussal szemben, másfelől azt állítják, hogy a plakátkampány a Soros által támasztott nemzetbiztonsági kockázatok jobb tudatosítását célozza.

A migráció az egyetlen olyan tényező, aminek köszönhetően növekszik az EU népessége – írja az EurActiv című brüsszeli uniós hírportál, az Európai Statisztikai Hivatal adatai alapján...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.