2017. július 27., csütörtök

SORRA KÜLDIK HAZA AZ ORVOSOK A SZÜLŐKET

24.HU
Szerző: Benke Ágnes
2017.07.27.


Mert nincs elég védőoltás a csecsemőknek. A minisztérium szerint nincs ellátási probléma, az orvosok szerint van. Pánikolni nem kell, de sokkal jobban lehetne kezelni a helyzetet.

Olvasónk kedd reggel vitte 4 hónapos kisbabáját háziorvoshoz. Az esedékes kötelező védőoltás lett volna soron, de a doktornő hazaküldte.

„Nem kaptuk meg a Pentaxim oltást, mert az orvos közölte, országos hiány van az oltóanyagból” – mesélte a 24.hu-nak az esetet az édesanya, akinek csak annyit tett hozzá a doktornő, hogy nézzen vissza egy hónap múlva, remélhetőleg addigra pótolják a készletet.

Olvasónk nem oltásellenes, kifejezetten fontosnak tartja, hogy gyermeke megkapja a torokgyík, gyermekbénulás, merevgörcs, szamárköhögés és agyhártyagyulladás elleni védelmet, de azt mondja, ebben a rendszerben ez most, úgy tűnik, nincs biztosítva.

Azért is érte váratlanul a keddi eset, mert eddig nem volt gond a védőoltások beadatásával, azokat kisgyereke rendre megkapta. Most viszont majd csak augusztus végén derül ki, hogy beadják-e azt a vakcinát, amit júliusban kellett volna.

Mivel háziorvosa is csak reménykedni tudott abban, hogy a következő hónapra az ellátási probléma megoldódik, az édesanyát ez nem nyugtatta meg. Attól tart, hogy a többi oltóanyag is hiánycikk lesz, és nem lehet majd követni, melyik oltás mennyit csúszik.

"Semmire nincs pénz az egészségügyben. A vizes vb-re és a focira rengeteget áldoznak, de arra sem vagyunk képesek, hogy a császármetszett anyukának valaki kicserélje a kötését, vagy hogy rendelkezésre álljanak az amúgy kötelező védőoltások" – fakadt ki...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.