2017. augusztus 16., szerda

ÁRTATLANUL BÖRTÖNBE

GÉPNARANCS 
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Budácsik Lajos
2017.08.16.


Nem tettem kérdőjelet a cím után. Nem véletlenül. Meggyőződésem, hogy Tátrai Miklóst és Császy Zsoltot ártatlanul ítélték el, egy koncepciós eljárás keretében. A sukorói ingatlancsere ügyében az országot nem érte kár, a szakértői vélemények is ellentmondtak egymásnak. Amivel Tátrai Miklóst és társát vádolták, azt nem követhették el. 

A Kúria ítéletéből nem derül ki, miért is kellett a felmentő ítéleteket megváltoztatni. Tátrai Miklós arról ír blogjában, hogy az indokolásban már szó sincs arról, amit a vád tartalmazott, miszerint az ő megrendelésük alapján készült hamis értékbecslést használtak volna. Pedig ez volt ellenük a vád. Erről a legfelsőbb bírói fórum is azt mondta ki, nem igaz.

Az MNV két volt vezetőjének bűne a mai hatalom szemében, hogy nem vallottak Gyurcsány Ferenc ellen. Orbán szándéka már a kezdetektől egyértelmű volt: az egykori miniszterelnök fejét akarta. Erről Tátrai és Császy a bírósági tárgyalásokon is beszélt. Kifinomult eszközök állnak az előzetes letartóztatásban levővel szemben a hatalom rendelkezésére. Köztörvényes bűnözőkkel rakják egy cellába, nem írhat levelet a családjának, éjszaka hallgatják ki az előzetesben levőt, és még hosszasan sorolhatnám.

Császy Zsolt 2015 novemberében börtönnaplót adott ki Az Orbán-rezsim börtönében címmel, amelyben részletesen ismerteti előzetes letartóztatásának körülményeit, az ott elszenvedett törvény- és szabálysértéseket. Kifejti meggyőződését, hogy politikai jellegű koncepciós per áldozata lett, és amennyiben hajlandó lett volna alaptalanul megvádolni Gyurcsány Ferencet, ejtették volna ellene a mondvacsinált vádakat....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.