2017. augusztus 10., csütörtök

ÁTLÉPTE A NETTÓ 105 MILLIÁRDOT A VIZES VB KÖLTSÉGVETÉSE

ÁTLÁTSZÓ BLOG
Szerző: Erdélyi Katalin
2017.08.10.


Kuna Tibor reklámcége még 353 millió forintot kapott rendezvényszervezésre.

A vizes vb zárórendezvénye július 30.-án volt, de egyes tételek csak később derülnek ki a közbeszerzési értesítőből. Múltkor az összesen 1 milliárd forint értékű informatikai és takarítási tender eredménye jelent meg, de még mindig van tovább.

Augusztus 3.-án a sportesemény gazdasági hatáselemzése drágult 7,85 millió forinttal, ami aprópénznek tűnhet (bár egy kisebb családi ház ára), de eredetileg 25,5 millióért vállalta a KPMG, tehát bő 30 százalékos áremelkedésről van szó, ami nagyon sok.

Augusztus 4.-én a Duna Arénához épített staff- és médiaparkoló lódult meg 28,8 millió forinttal bizonyos pótmunkák miatt, így az eredeti 215 millió forint helyett már 243,8 millióba kerül.

Augusztus 10.-én pedig kiderült, hogy a vizes vb-hez kapcsolódó rendezvényszervezési feladatokra nem volt elég nettó 2 milliárd forint, ezért Kuna Tibor (Szijjártó Péter külügyminiszter jóbarátja) cége, a Young and Partners Kft. további 353 millió forintot kap ilyen célra. Azt nem tudni, hogy pontosan mire, mert azt nem közlik a hivatalos dokumentumokban. A szerződésmódosítást július 18.-án, négy nappal a vizes vb kezdete után írták alá a felek...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.