2017. augusztus 14., hétfő

FELÉPÍTETTE AZ EGYIK LEGJOBB VIDÉKI LAPOT, AZTÁN BEÁLLT A FIDESZ MÖGÉ, ÉS MOST LEZÜLLESZTI AZ EGÉSZET

444.HU
Szerző: Rényi Pál Dániel
2017.08.14.


Azt, hogy a 100 százalékban Fidesz-kontroll alá került megyei lapok honlapjai egységes képet mutatnak, az olvasóközönség jelentős részben egy mohácsi illetőségű újságírónak, a szakmában évtizedes tapasztalattal bíró Pauska Zsoltnak köszönheti. 

A Dunántúli Napló egykori sportújságíró-gyakornoka, aki később a hirado.hu főszerkesztői pozíciójáig rakétázott, ma a Mediaworks tartalomfejlesztési igazgatója, a kormányzati média egyik legbefolyásosabb figurája. Pauska Zsolt felemelkedésének története szép példája annak, hogyan lesznek jó képességű szakemberekből a rendszer kiszolgálói.

Pauska Zsoltot keménykezű, de szakmailag kifogástalan lapszerkesztőként ismerték Baranyában. A pécsi Janus Pannonius Tudományegyetemen dipomázott tanárszakon, aztán a budapesti Bálint György Újságíró Iskolában tanult írni. 1986-ban sportújságíró-gyakornokként került a Dunántúli Naplóhoz, ahol aztán fokról fokra kapaszkodott feljebb a ranglétrán: 1990-től már főállásban dolgozott, lassan átevezett közéleti témákra, 1997-től már ő volt a főszerkesztő. Olyannyira bedolgozta magát a kiadóba, hogy a vidéki lapokat összefogó Axel Springer tartalomfejlesztési vezetője lett. Állítólag Bayer József, a Springer tulaj-vezetője őt tartotta a legjobb főszerkesztőnek, és a DN hozta a legjobb eladási számokat is - jobb napokon 30 ezer példány is elment az újságból...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.