2017. augusztus 17., csütörtök

HATÁRON INNEN ÉS TÚL

GÉPNARANCS
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Zsebesi Zsolt
2017.08.16.


Vajon Orbánnak kell-e megköszönniük a határon túli atyafiaknak, hogy az anyaország magyarjainak pénzéből támogatást kapnak?

Mindazon magyar anyanyelvű atyafiak, akik nem a mai Magyarország határain belül élnek, pont olyan magyarok, mint én és a többi liberális vagy a Fideszre szavazó nemzeti gondolkodású, vagy jól palira vett egyszerű ember, vagy trafikkal, állami földdel, ranggal és hivatallal megvásárolt Fidesz-hívő társaik. Nem tudom, melyikőjüket sajnáljam jobban? Azokat-e, akik pénzre váltották a meggyőződésüket és pragmatikusan most is oda álltak, ahonnan a lé csurran és nem oda, ahol az eszmét szolgálják? Vagy azokat, akik érdek nélkül hülyék és saját maguk alatt vágják a fát lelkesen. Itthon jól látni, kik azok, akik csak – mert most ennek van évadja – templomba hajtják a gyereket és az első sorban csápolnak nemzeti sátoros ünnepeken, amikor öltönyben és cúgos cipőben kell a megfelelő ülepeket fényesre nyalni. A többiek számára marad a zsákban és zsákutcába futás és egy kis lepény evés.

Az emberben van annyi kurázsi, mint egy háziasított állatban. A kutya is annak a kezét nyalja, aki ételt ad neki. A magyar ember sem rosszabb, de jobb sem, mint más nációk. Nem is gondol ilyenre, hiszen nem rasszista. Tudja, mikor kell kussolni, mikor kell a kórusban magasra emelni a hangot, hogy észrevegyék, hogy a jutalomfalatok osztásánál is gondoljanak rá. Vannak, akik meggyőződésesen gyenge elméjűek, nem képesek felismerni a saját érdeküket sem. Nekik nem is jár az odaadásért sok, csak néhány szép és hazug szó, vállveregetés, kézfogás Orbán Viktortól, nagy hegyi beszéd. A rádión és tévén szétszórt, nagyüzemileg legyártott hazug ige és gyűlöletbeszéd. Egyenesen a magyar vidéknek sugározva, ahová más hang már rég nem ér el...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.