2017. augusztus 16., szerda

ÍGY KÖNNYÍTHETED MEG AZ ÓVODAI BESZOKTATÁST

LELKIZÓNA BLOG
Szerző: Czecz Fruzsina
2017.05.15.


A hároméves kor sok szempontból mérföldkő. A gyerekek többsége ekkorra már szépen, érthetően beszél és szobatiszta. Ezeknek (is) köszönhető, hogy egyre könnyebb az élet szülőként. A gondozási feladatokat szórakoztató programok váltják fel, a csemete egyre ügyesebb, önállóbb, érdeklődőbb. 

Aztán jön az óvoda, ami sok családban megtöri a sikerszériát... Még akkor is adódhatnak nehézségek, ha a gyerek előzőleg bölcsődébe járt, vagy a nagyobb testvére "kitaposta neki az utat".

A SZÜLŐI BESZOKTATÁS


Fontos tudnod, hogy a gyerekkel együtt tulajdonképpen Neked is be kell szoknod. Ha évekig otthon voltál, akkor érzed a legélesebb a váltást a két életforma között. De ha a gyerek előzőleg bölcsibe járt, Te pedig dolgoztál, akkor is meg kell ismerni egy új közeget. Új szabályok, új pedagógusok, új gyerekek, új szülői közösség vár.

Mikor rábízod a szemed fényét az óvó nénikre, valóban bíznod kell bennük. Bíznod kell abban, hogy a gyerek jó helyen van, hozzáértő pedagógusok vigyáznak rá. Ha valami baja van, megértik és segítenek neki. Ha babusgatásra vágyik, megkapja. Figyelnek a szükségleteire. Ha lassabban oldódik, nem sürgetik, nem erőltetnek semmit. ..

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.