2017. augusztus 17., csütörtök

KÖZÖS AMERIKAI PROPAGANDAVIDEÓ ORBÁNRÓL ÉS A HIT GYÜLEKEZETÉRŐL

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2017.08.16.


A CBN amerikai “keresztény” televíziós csatorna közös propagandavideót készített Orbán Viktorról és a Hit Gyülekezetéről. Az összeállítás szerint Magyarországon a kereszténység virágzik, amelynek bizonyítéka Orbán Viktor keresztény kormánya és a Hit Gyülekezete. A műsor megszólaltatja a kormányszóvivőt és lekicsínylőn szól az ellenzéki kritikákról is, de legfőbb üzenete a “keresztény Európa” védelme a menekülteknek álcázott iszlamizációval szemben. Menekült csak keresztény lehet, segíteni csak keresztény menekülteken szabad.

A propagandavideó leplezetlenül mutatja be az ellenzékinek tartott ATV tulajdonosának, a Hit Gyülekezete vezetőjének az Orbán-rezsimmel való szoros kapcsolatát és az ideológiai azonosságot. A videó minden szégyen nélkül isteníti az állam és az egyház összefonódását, a névleges keresztény nemzeti identitást, amelynek immáron része a Hit Gyülekezete is. A videó világos képet fest a neoprotestáns mozgalom “konstantinuszi fordulatáról” is, amely szerint legfőbb küldetésük az államhatalom megkaparintásával a melegek, az abortusz és a muszlimok elleni evilági harc. Ez azt is jelenti, hogy a Hit Gyülekezete azonosult a katolikus egyház hagyományaival, államfelfogásával és társadalmi küldetésével.

A propagandaműsorból kiderül, hogy Magyarországon helyreállt a vallási egység, megszűnt a Hit Gyülekezete és a katolikus egyház közötti vallási háború. A Hit Gyülekezete azonosult a katolikus gyökerekkel, és Németh Sándor üzletember, médiavállalkozó, lelkész, visszatért a katolicizmushoz. A Hit Gyülekezete szerint immár létezik keresztény nemzet, keresztény állam, Magyarország pedig éppen az, és a középkori feudális katolikus királyságban vannak a gyökerei. Orbán keresztény, Magyarország keresztény állam, ha valaki nem tudta volna.

Mindezt a Németh Sándor ATV-jéhez közelálló CBN News videójából tudhattuk meg. A CBN News alapítója és vezetője az a Pat Robertson, akinek 700-as Klub című műsorát közvetíti az ATV. Pat Robertson alapította azt az egyetemet is, amely minden követelmény nélkül Németh Sándor egyetlen diplomáját kiállította (gyakorlati lelkészi tevékenységéért), még azelőtt, hogy Németh saját magának adott volna egy diplomát az általa alapított Szent Pál Akadémiával (az elsőt az intézmény történetében). A CBN cikkét is a Hit Parkban rögzített fotóval illusztrálták.

A jó hírt Morvay Péter, a Hartmann László fedőnéven volt III/III-as ügynök (aki a Közgázról jelentett a diáktársairól, amiért kétszer BM-pénzjutalomban is részesült), Németh Sándor személyi titkára, a Hetek külpolitikai rovatvezetője, az ATV által gyakran citált szerző adta tudtul a Facebook oldalán “Magyarország jóhíre terjed a tengerentúlon is. Thank you CBN News” címmel. Hogy Magyarországnak milyen jó híre terjed a tengerentúlon, azt gyengébb idegzetű magyarok érdekében kíméletből inkább nem írjuk le...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.