2017. augusztus 25., péntek

MIÉRT KELL MEGÁLLÍTANUNK AMSZTERDAMOT?

INDEX.HU
Szerző: Földes András
2017.08.25.


Mielőtt elindulnak az első magyar hadosztályok Hollandia irányába, ideje gyorsan tisztába kerülni azzal, hogy miért is indította el legújabb háborúját Szijjártó Péter. A nyilvános érv ugyanis, mint a legtöbb háború esetében, billeg. 

Szijjártó tábornok azon akadt ki, hogy „a nagykövet a terroristák és a magyar kormány közé egyenlőségjelet akar tenni a motivációban vagy a módszer tekintetében”. Miközben a távozó holland nagykövet valójában arról beszélt, hogy mi az ellenségkép gyártásának bevált módszere.

Gajus Scheltema interjújában szó sem volt arról, hogy a magyar kormány terrorista lenne, tagjai robbanómellénnyel közlekednének, és ártatlanokat gyilkolnának.

Levezetése a kétbites politikai közbeszédben megszokottnál egy fokkal bonyolultabb jelenségre vonatkozott. Szó szerint azt mondta

„Autósmerénylet bárhol történhet, a legtöbb a Közel-Keleten. És akkor most bombázzuk le a Közel-Keletet? Itt egy csoport, amelynek tagjai a globalizáció vesztesei, ezért a szélsőségesség, a fanatikus vallásosság felé fordultak, mert ez ad nekik biztonságérzetet.”

Ugyanolyan elv mentén kreálnak ellenséget, mint a magyar kormány.

Azaz a magyar kormány és a terroristák is az ellenségkép gyártásban érdekeltek. Azt, hogy a magyar kormány az ellenségképgyártás vezető nagyhatalma, talán Jeszenszky Zsolton kívül már tényleg senki nem vonja kétségbe Magyarországon: migránsok, Brüsszel, Soros stb. Nem is soroljuk, mert a közpénzből finanszírozott óriásplakátokról úgyis mindenki tudja, épp ki van soron.

A holland diplomata nyilatkozatában annyi lehet új információ Magyarországon, hogy rámutat: a radikális terrorizmus is az ellenségképgyártáson alapszik.

Nem az iszlám dicsőségéért robbantanak, hanem hogy ellenséget gyártsanak, elidegenítsék az embereket egymástól, frontvonalakat képezzenek, majd a radikalizált tömeg hozzájuk húzó felével a saját hatalmukat építsék...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.