2017. augusztus 24., csütörtök

TÍZ MEGLEPŐ FORDULAT, MELYEK BEKÖVETKEZNÉNEK, HA ORBÁN VIKTOR EGÉSZ ÉVBEN SZABADSÁGON LENNE

SZEGEDI KATTINTÓS BLOG
Szerző: SZEKA
2017.08.24.


Teljes lázban égett napokig a magyar sajtó, vajon miért nem tért vissza a munka világába Orbán Viktor augusztus 20-a után. Előzőleg ugyanis azt kommunikálta a kormányzat, hogy a miniszterelnök az új kenyér ünnepe után teljes gőzzel folytatja országépítő munkáját, ám valahogy mégsem akart előkerülni Orbán Viktor. Mindenki megnyugtatására közöljük, hogy rövidesen visszatér a kormányfő a közéletbe. Azért azt valljuk meg, ez a meghosszabbított szabadság nem jelentette a világ végét, sőt ízelítőt kaptunk abból is, milyen lenne ez az ország, ha a kormányfő fizetés nélküli szabadságot venne ki egy teljes évre. Lássuk, milyen dolgok történnének meg, melyeket Orbán Viktor országlása alatt el sem tudnánk képzelni!

1. Mészáros Lőrinc is hosszú szabadságra menne. Minek tipródna a miniszterelnök barátja és sporttársa, ha a főnöke nem küld egyértelmű utasításokat neki. Márpedig a szabadság akkor szabadság, ha nem foglalkozunk uniós pályázatokkal, sajtófelvásárlásokkal, közbeszerzésekkel, stadionépítésekkel. Mészáros Lőrinc egyszerűen félkarú óriásként figyelné a közpénzek kiszámíthatatlan mozgását, és nem igazán tudná, melyik államtitkárral vagy miniszterrel kellene egyeztetnie, ha zsíros állami megrendelésekhez szeretne jutni. Mészáros amúgy is felnéz Orbán Viktorra, így azt gondolná, hogyha ő is elmegy szabira, abból nagy baj nem lehet.

2. Habony Árpád feltűnne néhány állásinterjún. A magyar kommunikációs gurunak most Orbán szabadsága nélkül is van elég baja, hiszen a napokban elhunyt nagy amerikai tanítómestere, Arthur J. Finkelstein, a negatív kampányok atyamestere. Habony persze elutazhatna Ibizára is egy hosszabb vakációra, ám ő valószínűleg szeretne megállni a saját lábán, ezért valami biztos állásra pályázna inkább a féktelen bulizás helyett.

3. Rogán Antal ismét helikopterre szállna. Rogán propagandaminiszter közelmúltja túl balhés volt ahhoz, hogy főnöke engedje a nyilvános szerepléseket, a luxust finoman szólva sem megvető emberének. Rogán lényegében belső emigrációba vonult (nyilván nem önszántából), mióta több kínos ügyét is megszellőztette a Soros György által pénzelt liberális sajtó. Ha azonban Orbán Viktor szabit vesz ki, és legalább egy évig nem néz a körmére, a propagandaminiszter azonnal helikopter után kiált, mert tavaly október 2-a, a kvótanépszavazás napja óta nem ült ilyen gépen.

4. Az ellenzéki szövetség összeállna. A magyar ellenzéki pártok régóta vallják, hogy lényegében Orbán Viktort kell legyőzniük, ha meg akarják fosztani a Fideszt a hatalomtól. Biztosan valami ravasz cselt orrolnának abban, ha a kormányfő egy évre szabadságra menne. Aztán, amikor már biztosak lennének abban, hogy Orbán Viktor tényleg lement a magyar politika térképéről, akkor már nem rá szabnák a kampánystratégiájukat, és gyorsan megegyeznének az összefogás feltételeiről.

5. Lázár János nyomakodna. A kancelláriaminiszter árkus szemekkel figyelné a híreket, és amikor megbizonyosodna róla, hogy Orbán Viktor ősszel valamelyik horvát szigeten héderezik, télen pedig egy francia síparadicsomba költözik, akkor elérkezettnek látná az időt, hogy a kezébe vegye a kormányrudat. Alaposan kiélvezné főnöke távollétét, és egyértelművé tenné, hogy megy a szekér akkor is, ha ő ül a bakon. Kérdés, hogy miként értékelné mindezt Orbán Viktor, amikor visszatér a szabadságáról...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.