2017. augusztus 14., hétfő

VIHAROS ÜGY A BALATONNÁL - A HATÓSÁGOK TEHETETLENEK?

CIVILHETES BLOG
Szerző: napi.hu
2017.08.14.


Egy helyben topog a nyomozás a balatonfüredi Silver de Lux Apartmanház ügyében. A beruházó ellen ugyan az építő cég és a felszámoló is feljelentés tett, de sem az ügyészség, sem az adóhatóság nem nyomoz az ügyben. A NAV-nak is több tízmillióval tartozik a cég. - írja a napi.hu.

A Silver de Lux Apartmanházat elméletben a lakókkal együtt bármelyik pillanatban eladhatja a felszámoló - annak ellenére, hogy a lakások árát már hónapokkal, illetve évekkel ezelőtt kifizették a lakástulajdonosok.

Ez a faramuci helyzet úgy állt elő - erről tavaly augusztusi cikkünkben is beszámoltunk -, hogy a beruházó Silver de Lux Apartmanház Kft. ellen felszámolási eljárást kezdeményezett a házat építő Fertődi Építő és Szolgáltató (FÉSZ) Zrt.

A FÉSZ azért kezdeményezte még 2015-ben a felszámolást, mert a helyi nagyvállalkozó Barna Tibor többségi érdekeltségében lévő Silver de Lux Kft. nem fizette ki a munkálatok ellenértékének utolsó részletét. Információink szerint az adóhatóságnak is tartozik a beruházó, az összes adóssága mintegy 300 millió forint lehet kamatok nélkül...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.