2017. szeptember 6., szerda

AZ INTERNET NEM FELEJT - BUTÍ-TANI

GÉPNARANCS
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Föld S. Péter
2017.09.05.



Mint minden esztendőben, három évvel ezelőtt, 2014. szeptember elején is megérkeztek az iskolákba az új tankönyvek.

A hivatalos Magyarország örült, a közmédiában mosolygós gyerekarcokat mutattak és elégedett szülőket, akik boldogan lapozgatták a frissen megszerzett új portékákat. A matek tankönyv azonban nem mosolygott vissza rájuk, már a címlapja is azt üzente az iskolás lányoknak: a matek nektek túl nehéz, inkább a fiúknak való, ti meg se próbáljátok megtanulni!

Ezt írtam akkor erről:

Megjöttek az új tankönyvek, szebbek és jobbak, mint valaha.

Kitettek magukért azok, akiknek az volt a dolguk, hogy kitegyenek magukért. Lett volna más dolguk is persze, például, hogy normális és használható tankönyveket adjanak az iskolások kezébe de ők ilyennel nem bajlódtak.

Volt enélkül is elég bajuk, például a szemlélet átformálása.

Megmutatni a jövő nemzedékének, hogy milyen az igazi világ. Nem az, amit látnak, hanem az, amit a Kedves Vezető és társai elképzelnek a számukra. Tanulják meg már most, kisiskolás korukban, hogy a lányoknak nehéz a matek. Mit nehéz? Megtanulhatatlan. Jobb, ha nem is bajlódnak vele, úgyis hülyék hozzá.

A fiúk is hülyék, de ők nem fértek fel a könyvborítóra.

Maradtak a lányok, elrettentésül. Üzenet van a könyvborítón: hozzá se kezdjetek a matekhoz, úgysem tudjátok megtanulni. Maradjatok ott, ahol vagytok, ha meg felnőttök, és anyányi jószágok lesznek belőletek, főzzetek, mossatok, takarítsatok. És főleg szüljetek a hazának rendületlenül, mert arra van szüksége a nemzetnek.

Ha rendesen szültök, és nem lazsáljátok el a világra hozást, nem lesz monokli a szemetek alatt. Négy-öt gyerek fölött a kormány garantálja, hogy nem esik bántódásotok. Ráadásul még matekot sem kell tanulnotok, szavazzatok ránk, ha majd elmúltatok 18 évesek.

Egy másik tankönyvből még ennél is okosabb lesz a gyerek. Megtudhatja, hogy mi van a Nyugattal. Hát az van, amit mindig is sejtettünk. Hanyatlik. Csoda, hogy még él. A nyugati fiatalok Coca-Cola mámorban fetrengenek, Amerikában pedig verik a négereket...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.