2017. szeptember 29., péntek

GONDOLATOK A NEMZET ÚJRAEGYESÍTÉSÉRŐL A VÁLASZTÁSOK ELŐTT

GÉPNARANCS
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: ADORJÁN GYÖRGY
2017.09.29.


Mi az, hogy újra? És mi az, hogy ez nem jelent mást, mint a határon túli magyarok választójogának biztosítását?

Nem kéne idehaza, ezen a kilencvenháromezer négyzetkilométeren egyesíteni először a nemzetet és csak utána hozzáfogni a határon kívül?

Megértem én a nemzeti hitvallás fontosságát és jelentőségét, a határon túli magyarokkal való törődéssel együtt, az állampolgárság megadását is támogatom.

Na de a szavazati jogot egy Kalotaszeghez tartozó Alsófüldi honfitársunknak megadni mégis csak túlzás, aki életében még az Almás-völgyét sem hagyta el, nem, hogy az itteni viszonyokat saját bőrén is megtapasztalhatta volna.

Az állampolgárság rendjén való, de a szavazati jog csak azt illesse meg, aki hazánk viszonyai között életvitelszerűen tartózkodik, dolgozik és adót fizet. vásárol, születik és hal. Merthogy szavazatával befolyásolja azt, hogy mindez, és ami még vele jár, az hogyan és miképpen történik majd. Kell-e neki sírt ásnia, ha szülője meghal, vagy lehet-e színházigazgató, ha nem a határon túlról érkezett, vagy ha szókincskészletében soványka a nemzeti jelző.

Valami nagyon nem működik most errefelé.

Rogán, anno a nemzet újraegyesítéséről beszélt, arról, hogy egy egész nemzet szavaz majd Magyarország ügyeiről. A Manilában élő magyarok is, mert ők aztán tudják és érzik, hogy itthon, nekünk itt lakóknak mire is van szükségünk.

Ezeknek sem Ángyán, sem Pokorni jelzés adása nem számított. Ezek el vannak telve magukkal.

Ezek világnemzeti hóbortjukban elfeledkeztek arról, hogy először idehaza kellene a nemzetet újraegyesíteni. Kettészakadt ország nem képes határon kívülieket egyesíteni, csak falból, de nem igazán!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.