2017. szeptember 20., szerda

HÁROMSZOR ÜT VISSZA BRÜSSZEL: 40 MILLIÁRDOT FIZET KI AZ ORSZÁG ORBÁNÉK HAZAFIAS-KORRUPCIÓS HÚZÁSA MIATT

B1 BLOG
Szerző: Mr Flynn Rider
2017.09.20.


„Magyarosították” a cafeteria-rendszert hat éve. Most megfizetjük az államosítás, az OTP és az Orbán-kormány kapzsiságának árát. Úgy, hogy mindezt látni lehetett előre. 

2010-ben elkezdett kiépülni a NER és Orbánék hirtelen meg szerettek volna gazdagodni a kétharmados nyereményükkel. Az Orbán-kormány államosított, kivont, különadót vetett ki, volt emlékezetes „nyugdíjreform” a nyugdíjpénztárak „államosításával”.

A cafeteria-piacot 2011 őszén államosították, de már akkor is tudni lehetett, hogy rossz vége lesz, hisz a piacon lévő szereplők, illetve az Európai Unió nem fogja karba tett kézzel ülve végignézni, ahogy a kormány lenyeli a piacot és a strómanjainak adja. Nem is így történt.

2012 januárjától állami monopóliummá változtatták az étkezési csekkek kiadását.

Úgy alakították át az adókedvezményeket, hogy csak az abban az időben alapított állami cég, az Erzsébet Utalványforgalmazó Zrt. Erzsébet-utalványai kapták meg a kedvezményt.

2012 januárjától
  • az Erzsébet Utalványok és Széchenyi Pihenő kártyák 30,9 százalékkal adóztak,
  • a francia multik utalványai pedig 51 százalékot.
Bárki láthatja, hogy ez egy a piacot toríztó, sőt: felszámoló lépés volt. A három francia, étkezési utalványt forgalmazó cég helyett egyetlen állami cég kezébe került az élelmiszerutalvány-piac Magyarországon. A francia cégek kivonultak, majd perre mentek Magyarországgal szemben. Ráadásul ezért a húzásért 2014-ben az EU kötelezettségszegési eljárást is indított Magyarországgal szemben, amiért még külön pénzbüntetést fogunk fizetni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.