2017. szeptember 26., kedd

MENNYIRE MEGALÁZÓ, MENNYIRE MÉLTATLAN EZ AZ EGÉSZ


KOLOZSVÁRI SZALONNA
- DÜHÖNGŐ, HACSAKNEM BLOG
Szerző: H.A.
2017.09.26.


Igen, ő itt Rozika néni. Ritkán fordul elő velem – de most éppen igen -, hogy egy felvétel annyira kiborít, és másnap is kísért, és az idő múlásával sem tudom elfelejteni. Nem annyira az értetlenség és a düh érzése kínoz, mint inkább valami őszinte sajnálattal vegyes szomorúság. Az a baj, hogy pontosan értem. És ez a felismerés alighanem ijesztő.

Rozika néni visszaeső őstehetség. Felejthetetlen Echo Tv-s szereplésének emléke ma is egy tál hideg borsóleves erejével száguld végig a hátamon. Sokkal rosszabb, hogy Rozika nénin azért nem lehet egyszerűen túllépni, mert nincs egyedül.

Rozika néni sokadmagával lelkesedik bele egy olyan világba, amiből semmit nem ért. Mert soha senkinek – aki ebben az országban politikai hatalomra került az elmúlt lassan 30 évben – nem volt érdeke Rozika nénit felnőttként kezelni.

Ezért Rozika néni most itt tart, és nem csak a sírnivalóan hamis hangját (titokban remélem, gyereke(i) megfoganása pillanatában nem énekelt), valamint a Szőcs Géza költőfejedelmet idéző kínrímeit érzem méltatlannak, hanem ezt az egész abszurd-groteszk-bizarr produkciót. Amelynek színvonalát a háttérben asszisztáló biodíszletek méginkább súlyossá teszik. Bár annál semmi nem súlyosabb, hogy ezt a vérkínos jelenetet valaki fontosnak tartotta megörökíteni...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.