2017. szeptember 8., péntek

MÍG A SZLOVÁKOK ÜGYESEN KIKERÜLIK A KVÓTÁT, A MAGYAROK BOTRÁNYT CSINÁLNAK

444.HU
Szerző: Magyari Péter
2017.09.08.


- A szlovák és a magyar kormány sem akarja, hogy menekülteket kelljen befogadnia.

- A szlovákok a semminél éppen csak egy hajszállal teljesítenek többet, de kulturáltan beszélnek, és ezek elegendőek lehetnek ahhoz, hogy ki tudják húzni magukat a kötelezettség alól.

- A magyar kormány más taktikát választott: útszéli stílusban hőbörögnek a miniszterek, a párbeszéd látszatát sem akarják mutatni, és ezzel kikényszerítik, hogy az ügy napirendjen maradjon.

- Ha tényleg csak a kvótát akarná kivédeni a magyar kormány, akkor nem ezt taktikát kellett volna választania. Úgy tűnik, inkább a konfliktus gerjesztése a fő cél Budapesten.


Magyarország és Szlovákia is nemmel szavazott arra a 2015 szeptemberi javaslatra, hogy szétosszanak 120 ezer Olaszországban és Görögországban feltorlódott menekültet egy kvótarendszer alapján az EU-s országok, két éven belül. A szavazáson alulmaradtak, a kormányok többsége támogatta a javaslatot. Előbb Magyarország, majd Szlovákia is megtámadta a határozatot az EU bíróságán, mondván a belügyminiszterek tanácsának nem lett volna joga ebben az ügyben dönteni. A pert szerdán mindkét ország elvesztette.

Nyilvánvaló, hogy sem a budapesti, sem pedig a pozsonyi kormány nem akarja befogadni a rájuk erőltetett menekülteket, az egész módszert elhibázottnak tartják, és a választóikat is szívesen izgatják azzal, hogy veszélyben lenne az egész életmódjuk, ha teljesítenék a határozatot.

Ennek megfelelően egyik ország sem teljesít. Bizottság szerdai összesítése szerint Szlovákia eddig 16 főt fogadott a számára előírt 902-ből (ez 1,7%-os teljesítést jelent), Magyarország pedig 0 főt 1294-ből...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.