2017. szeptember 22., péntek

MORVAY NEM AZ UTOLSÓ TÁVOZÓ III/III-AS ÜGYNÖK

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: BARTUS LÁSZLÓ
2017.09.21.


A konteógyártó és álhíreket terjesztő Morvay Péter, aki a Hit Gyülekezete vezető lelkésze, Németh Sándor személyi titkára, az ATV külpolitikai szerkesztője, a Hetek című kiadvány rovatvezetője, aki a III/III-as Főcsoportfőnökség “Hartmann László” fedőnevű ügynöke volt (a Közgázról jelentett a diáktársairól, és ezért a tevékenységéért két alkalommal is 2 ezer forintos BM jutalomban részesült), Az ATV hűségfogadalma Orbánnak a HVG-ben című cikkemből egy mondatomat elferdítve beperelt.

A kifogásolt mondat ebben a bekezdésben és ebben a szövegösszefüggésben szerepelt: “S hogyan lehet a HVG a Hit Gyülekezete szócsöve? Csak meg kell nézni a Hit Gyülekezete médiáját, milyen szoros a kapcsolat például az iszlamofóbiás Seres Laci és az utolsó aktív III/III-as ügynök Morvay Péter (fedőneve: “Hartmann László”), Németh Sándor legbizalmasabb munkatársa, személyi titkára között. Ezen kívül már csak az orbánista és a szélsőjobboldali médiába van ilyen bejárásuk, azokat mozgatják.”

Morvay a szövegkörnyezetből kiragadva azt a jelzős szerkezetet pereli, hogy “utolsó aktív III/III-as ügynök Morvay Péter (fedőneve: “Hartmann László”)”. A szöveg eredeti jelentése az, hogy Morvay, mint volt III/III-as ügynök, ma is ügynöki jellegű tevékenységet folytat, ennek gyümölcse a HVG-ben megjelent propagandacikk. A közlés arra a kérdésre válaszol, “hogyan lehet a HVG a Hit Gyülekezete szócsöve?” Úgy, hogy Morvay, mint Németh Sándor és a Hit Gyülekezete ügynöke, szervezi és manipulálja a sajtót.

Tíz nappal korábban ugyanerről a témáról írott cikkemben (Kálmán Olga sem bírta a szélsőjobboldali szektás ATV-t) ugyanezt a gondolatot részletesen kifejtettem: “Az egész médiabirodalmat Németh Sándor, a Hit Gyülekezete vezető lelkésze irányítja kézivezérléssel, azzal a céllal, hogy az ő politikai céljait és ideológiáját szolgálják, a közvéleményt az általa elképzelt irányba befolyásolják. Ehhez a világnézethez az alapanyagot a szélsőséges hírforrásokból táplálkozó Morvay Péter, a Hartmann László fedőnevű volt III/III-as ügynök szolgáltatja Némethnek, aki személyi titkáraként, a Hetek külpolitikai szerkesztőjeként, valamint a Vigyázó blog szerkesztőjeként is működik...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.