2017. szeptember 11., hétfő

ÖRÖM ÉS BOLDOGSÁG: CSAK A FIDESZ

KOLOZSVÁRI SZALONNA 
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Molnár Bálint
2017.09.11.


Nem hiszem, hogy a fölöttem nyelvet nyújtó állatnál alkalmasabbat találhattam volna a hétfő reggelhez. Vagy ha igen, akkor sem találtam meg, tehát mindegy. Ezt gondolom én a hétfő reggelről nagyvonalakban. Igen, ez magánügy, és mivel magánügyekkel sem foglalkozunk, közügyekről lesz szó, mint általában. Meleg lesz ma, sál-sapka-kesztyű maradhat a helyén, holnaptól viszont jön a lehűlés, elromlik az idő. Lehet, hogy ez lesz a nyár utolsó napja? Nem tudom, de használjátok ki, ha tehetitek.

Kezdjük azzal, hogy a helyükre kerültek a világ dolgai Pakson, ahol tegnap időközi választásokat tartottak, miután Süli Jánost – aki 2014-ben nem a Fidesz színeiben nyerte meg a polgármesterválasztást – a Paks II építéséért felelős miniszteri székbe katapultálta a jószerencse, a gerinc és Áder János kinevezése. 31%-os részvétel mellett 68% százalékkal simán győzött a Fidesz-KDNP-Paksi Lokálpatrióták jelöltje, Szabó Péter. Aki egy 43 éves tanár, másfél éve a város főállású alpolgármestere, június elseje óta annak ügyvivő vezetője. Részletek ITT, én a magam részéről örülök, hogy a paksiak ezúttal már nem tudtak hibázni. Öröm és boldogság: csak a Fidesz.

Miként Vlagyimirovics pártja sem hibázott Szovjetoroszországban, ahol mind a 16 kormányzóválasztást az Egységes Oroszország párt jelöltje nyerte meg vasárnap, második fordulóra egyik érintett régióban sem lesz szükség. Lehetséges, hogy az államnak pártja néhány moszkvai kerületben elveszthette többségét az önkormányzati képviselőtanácsban, de túlélik. A Központi Választási Bizottság és az orosz belügyminisztérium szerint sehol sem történt olyan jelentős szabálysértés, amely befolyásolhatta volna a végeredményt. Úgyhogy éljen a párt, éljen Putyin elvtárs!

Ha van bármi jelentősége a politikusok népszerűségét firtató közvéleménykutatásoknak, vagy ha nincs is, a Jobbik-közeli Iránytű Intézet megkutatta a dolgot, és jelen állás szerint Áder János államfő fideszes pártkatona újra Varga Mihály nemzetgazdaságilag közepes képességű könyvelőt lekörözve újra az élre tört. A népszerűségi dobogó harmadik helyén Hadházy Ákos (LMP) Karácsony Gergellyel (Párbeszéd) és Orbán Viktor egyélőistennel osztozik. Nahát. Meglepetés: a legnépszerűtlenebb politikus változatlanul Gyurcsány Ferenc. Ebből következik valami? Nem, a világon semmi, de az legalább nagyon...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.