2017. október 21., szombat

A NARRATÍVA HATALMA AZ ORBÁN-REZSIM STABILITÁSÁBAN

1000 A MI HAZÁNK BLOG
Szerző: HaFr
2017.10.21.


Nem fogom sorolni azt az ezer meg egy racionális indokot, ami miatt az orbánizmusnak már rég a politikai süllyesztőben kellene lennie. Ennek ellenére él és virul, a máshogy értéktelen ellenzék pedig rosszabb állapotban van, mint négy éve ilyenkor. Mindent összevetve ennek egyetlen oka van, az erős orbáni narratíva, amelyhez hasonlót sem tud produkálni az ellenzék.

Megírtam egy kis párt vezetőjének, amit én ízlésbeli, a magyar nemzet iránti nem múló alázatom (ha ezt akarják, ami van, kapják meg), erőforrások hiányában, és mivel törekszem az őszinteségre: hát az Orbán iránti fel-fellobbanó elismerésem miatt -- amiről most nem akarok gyónást tartani -- sem csináltam pártvezetőként: a rezsim leváltása hármas stratégiával képzelhető csak el. Konkrétan 1.) a kormányzati inkompetencia értő kritikája, 2.) Orbán személyének szisztematikus támadása (1987-2017) és 3.) egy koherens, ütős ellenzéki narratíva együttes alkalmazásával. Mármost ebből a mai ellenzék nem csinál semmit.

Orbán személyét alapvetően senki sem bántja itt, ami alatt nem a korrupció hozzá kötését és egyéb kormányzati kudarcokat értem, hanem az ő véleményeinek, ígéreteinek és pálfordulásainak -- a személyének -- harminc évre visszamenő intenzív, alapos kritikáját, hiteltelenítését...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.