2017. október 1., vasárnap

ÍGY VÁLT A HETEDIK KERÜLET POKOLLÁ A FIDESZ ÉS VATTAMÁNY ZSOLT REGNÁLÁSA ALATT

B1 BLOG
Szerző: Mr Flynn Rider
2017.10.01.


"Élhető város" – ez a jelszó mindenhol Európában. Budapesten az önkormányzatok, a lakók és a turisták egymást nyomorítják meg egy olyan rendszerben, ahol a problémákkal senki sem törődik. Pedig lehetne ezt másképp is csinálni.
Azt gondolja, hogy Demszky alatt káosz és korrupció volt, Tarlós alatt meg rend és tisztaság van? Parkoljon egyet a Dózsa György út környékén, majd megtudja! Esetleg lakjon Belső-Erzsébetvárosban és próbáljon este nyitott ablaknál aludni!

Átlagos este Külső-Erzsébetvárosban: egy órába telik parkolóhelyet találni. Átlagos este Belső-Erzsébetvárosban: hajnalig tart a brit turisták részeg üvöltése az ablak alatt.

Üdvözöljük Budapest belvárosában!
Régi, megóvásra és felújításra érdemes épületeket szeretne látni, kiülős helyekre menne ebédelni, esetleg biciklizne? Friss levegőt szívna? Felejtse el!
  • A régi, műemléki épületeket hagyta az önkormányzat az ingatlanspekulánsoknak.
  • A belváros levegőjét adó Városliget fáit most kezdik majd el kivágni.
  • Parkolni meg nem lehet, mert a kerületek teljes összevisszaságban vezetik be a parkolási zónákat.
Mi történik a Belvárosban?
Semmi. Fideszes esik Fideszesnek, brit turisták üvöltenek helyiek szidják mindenkinek az anyját, közben Tarlós István leírhatatlan surmó modorban elvtársazza az ellenzéket.  
1. A kerület szépen hagyja, hogy a számára a levegőt (nyáron a hűvös levegőt) jelentő Városligetet „felújítsa” a Városliget Ingatlanfejlesztő Zrt. Fordítsuk le: a Liget Projekt keretében 800- 1000 fa tűnik el Budapestről, ráadásul pont azok, amik akár 100 évnél is idősebbek és a legtöbb levegőt adnál a Belvárosnak.
Erzsébetváros reakciója: semmi közünk hozzá, az egy másik kerület. 
A Városliget Ingatlanfejlesztő Zrt – amely ingatlant fejleszt, vagyis: két lakótelepnyi betont önt be a Városligetebe – hatalmas, gördeszkapályát kezd el jövőre építeni a Dózsa György úti parkoló helyére. A parkolót eddig is kéthetente lezárták, mert mindig volt valami zsákbanfutós rendezvény, vurstli a téren, de jövőre ez sem lesz, csak egy hatalmas gödör.
(Más kérdés, hogy évek óta húzzák-tolják az időpontokat, minden évben megígérik, hogy mostanmár aztán nekilátnak az építkezésnek – aztán sosem lesz belőle semmi. Nem is baj, mert a Néprajzi tervezett épülete hosszabb lesz, mint a Parlament és nagyobb, mint a Kínai Néprajzi Múzeum. Pontosan azért építik ilyen nagyra, mert a kiállítótér csak egy kis részét képezi majd – a többi elmegy a haverok éttermeinek és tourist shopjainak. Mellékszál.)
Szóval, felszámolják a Dózsa György úti parkolást teljesen, építenek elvileg mélygarázst, ahová 800 autó fér majd el, szemben a jelenleg a téren lévő 2000 parkolóhellyel.
Erzsébetváros reakciója: semmi közünk hozzá, az egy másik kerület...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.