2017. október 29., vasárnap

KELET-EURÓPA A HANYATLÓ NYUGATRA EXPORTÁLJA A HAJLÉKTALANJAIT

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: ZSEBESI ZSOLT
2017.10.28.


A kelet-európai sikeres országokból a hanyatló nyugatra menekülő hajléktalanok nem számíthatnak idegenben a hazájuk segítségére, ahogy otthon sem.

Orbán Viktor Kelet-Európát még időben menekültmentes övezetté nyilvánította. A büszke és a nemzeti felsőbbrendűség érzésétől dagadó keblű Visegrádi Négyek alkoholbeteg, képzetlen, munkára teljesen alkalmatlan hajléktalanjai már Orbán hivatalos bejelentése előtt eszméltek és tömegesen vándoroltak, vándorolnak – főleg a tél közeledtével – keletről nyugat felé, hogy a hanyatló, a keresztény értékeit megtagadó, politikai korrektségtől és öngyilkos humanizmustól bűzlő Nyugat-Európa foszladozó, de a kelet-európainál még mindig sűrűbb szövésű szociális hálójába kapaszkodva próbáljanak meg életben maradni, esetleg kitörési pontokat találni.

A problémát természetesen az egyik legerősebb szociális támogatási szisztémával és a legjobban szervezett ellátórendszerrel működő ország – na ki találja ki? – Németország érzi a leginkább a bőrén. Az ország fővárosa, Berlin – ahol mintegy 17 ezer hajléktalant tartanak számon – lett az első számú célpontja az olyan sikeres kelet-európai országok földönfutóinak, mint például Lengyelország, Szlovákia vagy Magyarország. A berlini szociális segélyszervezetek és kormányzati hivatalok statisztikái szerint 2011 óta egyre több a Kelet-Európából ide menekülő hajléktalan. Alig néhány év alatt a számuk megduplázódott. Meghatározó, mert 50 százalék közöttük a lengyelek aránya.

Mivel Németországnak is megvannak a saját hajléktalan alkoholistái, munkára alkalmatlan drogfüggői és a börtönkapun ki-be járó, szellemileg és fizikailag leépült utcalakó polgárai, a bevándorló hajléktalan tömegek kezelése egyre nehezebben megy. Ami érthető, hiszen a velük való foglalkozáshoz megfelelő nyelvtudással rendelkező munkatársakat kell alkalmazni. A migráns hajléktalanok miatt egyfajta belháború dúl a hajléktalanok között a jobb szállásokért és a kedvezőbb ellátásért.

Elég sajátos körülmények között, ugyanis az unió belső szabályai szerint az EU polgárai, egy másik uniós országban hivatalosan nem kaphatnák meg a helyi hajléktalanoknak járó segélyeket. Mégis eljut hozzájuk is, mert a segélyszervezetek és a helyi önkormányzatok nem tehetnek mást, ha nem akarják, hogy Orbán Viktor és kelet-európai politikus társai a szájukra vegyék őket a keresztény értékek elárulása miatt. Így, amolyan nem hivatalos kelet-európai kvótákat vezettek be a szállások és az ellátó intézmények, valamint a kórházak is, ahol a helyiek terhére látják el a kelet-európai jólét és prosperitás, Orbán Viktor és Kaczyński országlása elől a rothadó nyugat felé menekülőket...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.