2017. október 13., péntek

MEGBUKOTT A TERRORÁTVILÁGÍTÁSON ORBÁN KEDVENC ARAB ÜZLETEMBERE

INDEX.HU
Szerző: DEZSŐ ANDRÁS
2017.10.13.


Kockázatokat tárt fel a Terrorelhárítási Központ, amikor ellenőrizte Jordánia tiszteletbeli konzuljának hátterét. Az Orbán Viktorral jó kapcsolatokat ápoló Zaid Naffa segítette a körözés alatt álló szaúdi milliárdos, Ghaith Pharaon magyarországi beutazását. Most kiderült: nemcsak Pharaon, de Naffa is magyar állampolgárságot akart. Ekkor ellenőrizte őket több szerv, Naffa pedig megbukott az átvilágításon.

Még mindig tartogat meglepetéseket a Pharaon-ügy. Mint arról már beszámoltunk, Pharaon vízumkérvényének beadása előtt Zaid Naffa, Jordánia tiszteletbeli konzulja jelezte a külügynek, hogy egy fontos befektető szeretne az országba jönni, majd az ő díszvacsoráján találkozott Orbán Viktor az FBI és az Interpol által körözött szaúdi milliárdossal. Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal – egyébként hiányosnak tűnő – Pharaon-aktájában nincs információ arról, hogy a csalás, zsarolás és felbujtás miatt körözött, idén januárban elhunyt Pharaon magyar állampolgárságot akart szerezni, viszont egy képviselői kérdésre adott válaszból mégiscsak kiolvasható volt, hogy honosítási, azaz állampolgársági kérelmet nyújtott be. Később kiderült, hogy Pharaon kérelmével kapcsolatos iratok a budapesti kormányhivatalban vannak.

Nemrég Demeter Márta LMP-s országgyűlési képviselő betekintett ezekbe az iratokba. Demeter az Indexnek azt mondta: Pharaon honosítási kérelme meglehetősen hiányos. Nem derül ki belőle például az, hogy a magyarul egyébként sem beszélő Pharaon miért akart magyar állampolgár lenni. Az sincs kitöltve a kérelmében, hogy volt-e már büntetve, sőt, a kérelemhez még fényképet sem csatolt a milliárdos, akiről korábban az is kiderült, hogy ujjlenyomata sincs.

De ez az előzmények ismeretében ez már nem volt meglepő. Az viszont igen, hogy a papírok áttanulmányozásakor kiderült: nem Pharaon volt az egyetlen, aki magyar állampolgárságot akart. Vele együtt összesen kilenc külföldi adott be kérelmet, köztük vendéglátója, Zaid Naffa is, ráadásul mindegyikük ugyanazt a budapesti címet adta meg a kérelmében: a jordániai tiszteletbeli konzulátusként is működő Béla király út 2. B/C-t. Ez tehát azt jelenti, hogy Naffán keresztül csoportosan igényeltek külföldiek magyar állampolgárságot...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.