2017. október 1., vasárnap

ORBÁN VIKTOR: UTÁNAM TAHÓK! KAPÁRA, KASZÁRA! ÜSD, VÁGD, NEM APÁD!

MAGYAR NARANCS - NARANCSBLOG
Szerző: narancs.hu
2017.09.30.


Világpolitikai szerepről álmodott, sötét suttyók alattomos heccelője lett.

Őcsény remek hely, a Sárköz kapuja, jobbra a Gemenc, balra Szekszárd, az ember nem is kívánhatna különb helyet magának – legalábbis így tudtuk a múlt hétig.

Ma már Őcsény az a hely, ahol a pokolra kívánják a Magyarországon törvényesen tartózkodó menekült kisgyerekeket, ahol csak azért rongálják meg más emberek vagyontárgyait, mert az történetesen mást gondol e Magyarországon törvényesen tartózkodó menekült kisgyerekek lehetőségeiről, mint ők...

...Bebasszuk a téglát mások kocsijába? Kiszúrjuk az autója kerekét? S nem visz el érte a rendőr? Hogy van ez? Hol van ilyen?

Nos, ott van ilyen, ahol az állam maga is ilyen. Ahol egy, azaz egyetlenegy ember vezeti államot, aki maga is eszerint él. Orbán Viktor azt mondta, hogy az őcsényieknek igazuk volt, amikor a mondott cselekedeteiket elkövették (nincs más szó, csak az elkövetés, próbálja bárki mással behelyettesíteni, máris elrugaszkodott a valótól). „Nagyon helyes, hogy határozottan, hangosan és érthetően fejezték ki a véleményüket” – mondta Orbán Viktor, és kinyújtotta nyelvét, majd megigazította a nyakkendőjét és a zakózsebét. Határozottan és érthetően, továbbá annak értelmében, amit már évek óta van szerencséjük hallani.

Orbán és Lázár, illetve az összes segítőik bűnösök, semmi kétség. S persze nem eshet senki Lázár János – meggyőződésünk szerint szándékos – hibájába, hogy kollektív bűnöst csinál a magyar társadalomból, de azért nem árt szembenézni az őcsényiekkel, és feltenni újra a kérdést: miért alakult ez így?

A szegénység miatt?

A félrevezetettség miatt?

Az uszítás áldozatai lennének?

(Ezt azért kizárhatjuk, aligha ők most az áldozatok.)

Puszta gonoszságból?

Született ostobaságból?
...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.