2017. október 3., kedd

ÖT ÉV KÍNÁBAN

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő / Veve / Liping / Vera 
2017.10.03.


Vallomásos alapon kezdeném a mai poszt felvezetését. A vasárnapi ajánlók évek óta az egyik nagy kedvencem, mert olyan tartalmakat oszthatok meg veletek, amelyek nekem valamilyen oknál fogva személyes kedvenceim. És olyan bloggerektől, akiket érdekesnek, izgalmasnak tartok. Nos, a Szecsuán blog évek óta az egyik nagy kedvencem, szerzője, Veve / Liping / Vera (ennek feloldása hamarosan) elképesztő tempóban termeli a posztokat és jobbnál jobb tartalmakat oszt meg. Most sok szempontból mérföldkőhöz érkezett, hiszen öt év után otthagyja Kínát. Az elmúlt évek összefoglalójáról és a jövőről is szól a mai poszt, amit köszönök neki (a képekkel együtt).

„A Szecsuánblog 2012. június 13-án indult el, miután világossá vált, hogy Kínában fogom folytatni egy időre az életem, mint angoltanár. Mindjárt az elején sikerült megbonyolítani a helyzetet: Veve (Vera) vagyok, a blogos nickem pedig a kínai keresztnevemet tükrözi: Liping. De ezen lendüljünk túl!

2012 óta kerek öt év telt el, ebből egy évet odahaza töltöttem félúton. Viszont már egész picit meghaladtuk a négy évet is, s egy tanév erejéig voltam még korábban is Kínában, így egyezzünk ki az öt évben. Így jobban tetszik.

Az első évben Szecsuán, egész pontosan a belőle kihasított Chongqing egy apró településén, Fengjieben éltem és tanítottam. Nagyon érdekes év és érdekes hely volt.

Egyedül a világ végén

Egyedüli külföldi voltam az egész járás területén, s Fengjie természeti szépsége elbűvölt, azóta is szívesen gondolok rá. Két fontos kínai barátomat is itt ismertem meg, két diákot, Mengsit és Mingchunt, velük azóta is tartjuk a kapcsolatot és bármikor tudok rájuk számítani.

A fengjiei életnek megvoltak a kihívásai. A világ végén volt, ezért alig lehetett bármit (bármi nyugati jellegű dolgot) kapni, a lakhatás színvonala igencsak elmaradt az elvárható minimális szinttől is, s olyan lehetetlen osztálylétszámokkal dolgoztam, hogy az teljes mértékben megfúrt minden érdemi tevékenységet az óráimon (83 fős osztályom is volt)...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.