2017. október 17., kedd

VISSZAVONT VALLOMÁSOK, NEM EMLÉKEZŐ TANÚK - FOLYTATÓDOTT A TÁRGYALÁS A VOLDEMORT-ÜGYBEN

ÁTLÁTSZÓ BLOG
Szerző: Becker András
2017.10.16.


Három, fontosnak ígérkező tárgyalási napot tartott a Fővárosi Törvényszék a Voldemort-ügyben: a bíróság ismertette a 2015-ös titkos adatgyűjtés eredményeit, elsősorban lehallgatott telefonbeszélgetéseket, és meghallgatta a vádlottak ezzel kapcsolatos nyilatkozatait. Csütörtökön pedig Köpeczi-Bócz Tamás, az EMMI uniós fejlesztésekért felelős, időközben távozott államtitkára válaszolt a szerepével kapcsolatos kérdésekre. Bár a konkrét események és összefüggések körül továbbra is nagy a homály, az biztosnak tűnik, hogy az Ezeregyéjszaka Szociális Szövetkezet ügyében sürgölődő játékosok nem puszta illúziót kergettek, amikor ráhajtottak az 500 milliós projektre.

Előzmények

Az ember, aki ott se volt: Köpeczi-Bócz Tamás tündöklése és bukása

Éppen most válik köddé a Voldemort-ügy egyik kulcsszereplője

Mondvacsinált okokkal titkolózik a Miniszterelnökség a Mengyi-ügyben, bepereltük őket

A NAV nyomozói által folytatott titkos megfigyelés adatai szerint Mengyi Roland országgyűlési képviselő 2015. október 1-jén este fél 9-kor érkezett a tiszaújvárosi Mamma Rosa pizzériához, ahová korábban találkozót beszélt meg ismerősével, K. Péter Rolanddal, a büntetőügy harmadrendű vádlottjával – a vádirat szerint K. volt a közvetítő a képviselő és a korrupciós ügy többi szereplője között.

Mengyi az étterem előtt parkolt le az Audijával, bő egy órát voltak bent K. Péterrel, majd távoztukban K. még kivett az autójából egy zacskót, és azt átadta Mengyinek. A lehallgatott telefonbeszélgetések alapján nagyon valószínű, hogy a zacskóban a 10 milliós „alkotmányos költség” első részlete, 5 millió forint volt. A NAV fedésben jelen lévő pénzügyi nyomozói ugrásra készen várták az engedélyt a beavatkozásra, az azonban nem jött meg, így Mengyiék beültek az autóba, és elhajtottak...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.