2017. november 13., hétfő

EZÉRT KELL HŐSKERESZTÉNY KORMÁNY? EZÉRT KELL VALLÁSOS NEMZETI ÁHITAT? EZÉRT

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: MOLNÁR BÁLINT
2017.11.13.


Ha már a kormánypárt dicsőséges kongresszusán meghirdették a következő ezer évet, és miután ezt az eleve elrendelést – minden ellenkező híresztelés dacára – kizárólag az istenadta nép lenne képes megváltoztatni (legalábbis addig, ameddig papíron még választásokat tartanak Magyarországon), folytassam csak szépen a reggeli gondolatmenetemet.

Mert ugyan gitt- és gumicsontrágicsálásnak tűnik az, hogy az ember naponta megpróbálja szájbarágni, miért beteg, abnormális, elfogadhatatlan az, amiről a kormány azt prédikálja, hogy minden a legnagyobb rendben van, de nézetem szerint arról soha nem szabad lemondani, hogy az erkölcs és a józan ész talaján állva, az ember újra és újra felhívja a figyelmet arra, hogy átverik. Olyannyira átverik, hogy azt még a Soros György elleni hajtóvadászatból szárba szökkenő álhazafias és álkeresztény hagymáz sem írhatja fölül. Mert ha fölülírja, akkor itt bizony nem hogy újabb ezer év nem lesz, de száz éves távlatban is a szél fog fütyörészni igencsak megfogyatkozott talpaink alatt.

– A Budapest Hospice Ház és úgy általában a Magyar Hospice Alapítvány kreténül gazdálkodik, ezért sikerült olyan helyzetbe lavírozniuk magukat, hogy 50 millió forinton áll, vagy bukik a további működésük. Az egészségügyi államtitkár úr szerint kábé szégyelljék magukat, és főleg vessenek magukra, ha nem képesek beosztani azt a normatív támogatást, amit a nemzeti kormány csupa nagylelkűségből hozzájuk vagdos és amiből mások élnek, mint hal a vízben. Hogy ez nekik nem sikerült, szívás, a segítségkérésük pedig majdhogynem felháborító. Amiről az államtitkár úr nem beszélt, pedig segítené a tisztán látást: az országban működő – leginkább otthoni ápolást nyújtó – 90 hospice szolgálat működési forrásai rendkívül szűkösek, kivétel nélkül mind finanszírozási problémákkal küzdenek.

– 2011 óta, azaz a tao-támogatási rendszer bevezetése óta több mint 330 milliárd forintnyi társasági adó áramlott az államkassza helyett különböző sportszervezetekhez. Ez konkrétan azt jelenti, hogy hatodik éve minden kilencedik adóforintról lemond az állam. Ezeknek az adóforintoknak tetemes hányada a Lölövics-féle rendkívül sikeres futball akadémiáknál landol, ahol aztán a közvélemény elől gondosan eltitkolt módon kerülnek felhasználásra. Eredmény nulla, utánpótlás nulla, stadionok, mint a pelyva, állami költségvetés megcsapolva. A kormány és külön Orbán Viktor szerint ócska kommunista az, aki ezt a pénzt közpénznek tekinti. Ezzel szemben az van, hogy ez a sufnijogász érvelés azóta minden fórumon elbukott, legutóbb október közepén a Kúria mondta ki, hogy ami Orbán szerint nem közpénz, az valójában kurvára az...

ITT OLVASHATÓ


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.