2017. november 30., csütörtök

ORBÁN PLAKÁTOKRA KÖLTI A MI PÉNZÜNKET, SOROS A SZEGÉNYEKRE KÖLTI A SAJÁT PÉNZÉT

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: LÁZÁR GERGŐ
2017.11.30.


Miközben tovább folytatódik a kormány napi harca Soros Györggyel és állítólagos katonáival, addig Soros György tovább harcol a szegénység és a szegregáció ellen Magyarországon. Noha ez jó esetben a kormány feladata lenne, hazánk esetében azonban elkél a segítség. A regnáló hatalomnak ugyanis úgy tűnik, továbbra sem érdeke a szegénység elleni harc, hisz annak megoldása nem egy egyszerű feladat. Inkább küzdenek azokkal, akik e valós problémára keresnek megoldást. Ugyanis, ha ezeket a csoportosulásokat sikerül megakadályozni abban, hogy ételt és ruhát osszanak a rászorulóknak, a szegénység és nyomor azonnal a négy fal közé szorul. Oda, ahol azt más nem látja, így szedheti tovább ártatlan áldozatait.

Soros György eddigi munkájának kiterjesztésére vállalkozik, amikor a Nyílt Társdalom Alapítvány több százezer dollár szétosztását tervezi helyi civil szervezetek között. Ez a pénz a Dél-dunántúli, valamint az Észak-alföldi régiókba érkezne, mint azt az abcug.hu riporterének elárulta az egyesület magyarországi szóvivője, Csontos Csaba. A hatékonyság miatt pedig két regionális központot is üzemeltetnének, egyet Pécsen, egyet pedig Debrecenben, ugyanis mint Csontos elmondta:

Felismertük, hogy mélyebbre kell menni a társadalmi gondok kezelésében, és nem lehet Budapestről megmondani, mire van szükség egy ormánsági faluban.

Ez, a kormány által szapult és gyűlölt egyesület előbb rájött arra, hogy a helyi problémákat helyi szinten érdemes kezelni, mint maga a kormány. Az a kormány, mely a vidék problémáját semmisnek tekinti, miközben jól tudja, hogy az ország lakosságának túlnyomó része ott él. A budapesti viszonyok még csak köszönőviszonyban sincsenek az egyes eldugottabb zsákfalvakban tapasztalhatókkal. Olyan problémák vannak vidéken, melyek egy nagyvárosban élő számára sokszor felfoghatatlanok, erre megoldást mégsem kínál a magyar kormány.

Az egyesület által felajánlott pénzre pályázatokat írnak ki, melyek a legfontosabb társadalmi problémák megoldására fordíthatóak. Legyen szó lakhatásról, oktatásról, vagy épp egészségügyről. A két régiós központ nem mint iroda, hanem mint közösségi tér fog funkcionálni, ezzel helyet adva a társadalmi vitáknak és párbeszédnek. Céljuk nem az, hogy egyfajta kiosztórendszerként funkcionáljanak, hanem az, hogy egyes közösségeket párbeszédre, cselekvésre ösztönözzenek. A szervezet, mely eddig inkább volt érdekelt egy-két nagyobb civil szervezet, társaság támogatásában, ezúttal megpróbál helyi szinten is segíteni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.