2017. november 3., péntek

ORBÁN VIKTOR 100 HAZUGSÁGA

444.HU
Szerző: HERCZEG MÁRK
2017.11.03.


Ne abból ítéljenek, amit az én szavaim értelmezésre révén tulajdonítanak a kijelentéseimnek!” (Orbán Viktor)

Köztudott, hogy a teljes fideszes politikai elit és médiabirodalom Orbán Viktor utasítására hazudja tele az étert, tehát azt is mondhatnánk, hogy a miniszterelnök az elmúlt években több százezer hazugsággal gazdagította az országot. De ennek a hazugságáradatnak a méretét szuperszámítógépek nélkül talán meg sem lehetne becsülni. Ha viszont azt akarjuk felmérni, maga a kormányfő mennyire szavahihető ember, amikor nyilvánosan beszél, már világosabb a helyzet.

Orbán a magyarországi politika legnagyobb játékosa, aki nagyon odafigyel arra, mit mond, ráadásul a pártalelnökével, Németh Szilárddal ellentétben neki nem a hablatyolás a fő foglalkozása. Viszont mivel a rendszerváltás óta a hazai politikai élet csúcsán van, talán mindenki másnál többször szerepelt nyilvánosan, így bőven van honnan meríteni, amikor az ember olyan helyzeteket keres, amikben Orbán úgy nem mondott igazat, hogy igazából tudta, mi a valódi helyzet.

Annak ellenére, hogy Orbán majdnem 30 éve politizál, mind a 100 hazugság a 2010 óta tartó korszakban hangzott el. (A módszertanról érdemes tudni, hogy amikor a gazdasági helyzetről beszél, azt vettem alapul, hogy Orbánnak tisztában kell lennie a valós adatokkal, így amikor itt „téved”, akkor valójában hazudik.) A lista nem követ időrendi vagy fontossági sorrendet, és nem is teljes, sőt a tendencia alapján valószínűleg egyre gyakrabban bővíthető.

A cikk kétoldalas, a második rész ide kattintva olvasható...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.