2017. november 13., hétfő

ORBÁN VIKTORT PAJZSRA EMELTÉK, KÖVETKEZIK A KORONÁZÁS?

GÉPNARANCS 
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Gépnarancs
2017.11.13.


Az euforikus hangulatú pártkongresszus az elmúlt több mint hét év győzelmeitől volt hangos, az elhangzottak szerint Magyarország a földi mennyország, talán itt van már a Kánaán.

“Nálunk a nemzetet gyilkolják meg. Pár százezer ember kisajátítva tartja az országot. A nép milliói jogtalan rabszolgák. Az ország koldus és leigázott. A parlament urai pedig liferálják a népet, a nép jogait, a hazát. Ilyen nemzetveszejtő ocsmányságot nem mutat föl a világhistória. Orgiája ez az összegyülemlett bűnöknek. Beteljesülése a kérlelhetetlen fátumnak. Fölfakadt seb vagyunk most Európa testén. Lesz-e balzsam erre a sebre, vagy egyszerűen ki fogják égetni?… Rettenetes, rettenetes történet ez…”
(Ady Endre, Nagyváradi Napló 1903. július 30.)

Vasárnap megtartotta kongresszusát a PÁRT, a magyar nép vezető ereje. A küldöttek – titkos szavazással – egyhangúlag újraválasztották a párt elnökét. Mindez nem a Kádár-korszak valamelyik pártkongresszusán történt, hanem a Fidesz kongresszusán.

A tudósítások szerint az euforikus hangulatú kongresszus az elmúlt több mint hét év győzelmeitől volt hangos, az elhangzottak szerint Magyarország a földi mennyország, talán itt van már a Kánaán. A Kedves Vezető imádatától elbódult küldöttek valószínűleg így is érezhettek, hiszen számukra a 2010-óta eltelt időszak a jólétet, a habzsolást, a közpénzek korlátlan és büntetlen lenyúlásának a lehetőségét jelentette. Pozíciótól függően mindenki hozzájutott a gyümölcsökhöz. Vannak, akiket trafikokkal jutalmaztak, a magasabb sarzsival rendelkező, fontosabb elvtársak már a földből is hasíthattak. Mások pedig az alkotmányos költséget számolhatták, az éppen futó közbeszerzések után. Hallani arról, hogy akár 30 százalék is visszaosztandó megfelelő helyre és zsebekbe. Minderről természetesen a kongresszuson nem esett szó...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.