2017. december 24., vasárnap

BARTUS LÁSZLÓ: KARÁCSONY TANKKAL

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: BARTUS LÁSZLÓ
2017.12.23.


Nem lánctalpas, hanem gumikerekű páncélos. De így is legjobb illusztrációja a keresztény-illiberális NER lelkivilágának. Lövészpáncélos a karácsonyi vásár előtt. A hivatalos indoklás szerint a vásárt kell védenie, de a jármű védelemre alkalmatlan. Mint kiderült, még magát sem tudta megvédeni.


Nem napkeleti bölcsek, jámbor pásztorok, juhok és angyalok állják körbe a magyarok jászolát, ahol Isten megjelenik testben közöttük. Hanem farkasok, ördögök, rendőrök és gépfegyverek. Azért vannak ott, nehogy a jászol közelébe férjenek a bölcsek, a juhok, a pásztorok, legfőképp pedig az angyalok.

A megszületett kis Jézus menekült volt. Olyan zsarnok elől menekült, mint a magyarok Orbánja. Jézus Krisztusnak ma nincs helye Magyarországon, ahol megszülessen. Anyja a szögesdróton fennakadt volna. Még egy istállónyi hely sem lenne számára Magyarországon. A legelmaradottabb helyen is hívnák a rendőröket, riadóztatnák a polgármestert: migráns jött a faluba szülni.

Nem születhet meg a Krisztus Magyarországon senki szívében sem, csak lopva, ahol Orbán nem látja meg. Rejtegetni kell az Isten Fiát az emberek szívében, nehogy a zsarnok érezze, mert akkor az ő hatalmának vége. Orbánnak arra kell vigyáznia, nehogy valaki szívében megszülessen az igazi király, a Messiás, a nép megváltója. Figyelik a gyermeket, kinek mi születik meg azon a napon a szívében, amikor az igazságos Isten egyszülött Fia meglátta ezt a nyomorult világot.

Ezért áll ott a tank a karácsonyi jászol mellett. Ha valakinek a szívében megszületik a világ Megváltója, akkor az szabad ember. Annak többé ember nem parancsol. Nem lesz többé a zsarnok szolgája. Nem lesi a párttámogatást, a képviselői helyet a parlamentben, amely a szabadság hazug díszlete. Festmény a börtön falán. Aki szabad lesz, nem nézi az állást, a kinevezést, az utazást, a pályázatot, az ösztöndíjat. Szabad ember lesz, akinek méltósága van. Olyan kincse, ami szemmel nem látható, de többet ér mindennél.

Az Isten Igéje egy piciny Mag, mint a mustármag. A Mag megnő, és Krisztus emberré lesz. Megtestesül abban az emberben, aki befogadja őt. Nem követi a főpapokat, azok hazug barátját, a Semjén-féle farizeusokat. Rókának nevezi Heródest, és nem adja meg magát. Kiáll az igazságért, a szabadságért, az elveiért, az isteni szeretetért bármi áron. Keresztre is lehet feszíteni. Kész meghalni is, de akik követik őt, azok szabadok lesznek...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.