2017. december 1., péntek

DE UGYE, BE FOGSZ JÁRNI?

SZTÁRKLIKK BLOG
Szerző: CEGLÉDI ZOLTÁN
2017.12.01.


Hatan, 199-ből 6 képviselő ült a parlamentben csütörtökön. Van egy javaslatom.

Féltucat képviselő volt jelen, pedig nem piszlicsáré ügyekről esett szó. A Kúria elnökének beszámolóját, majd Handó Tündét, az Országos Bírósági Hivatal elnökét, illetve Polt Péter legfőbb ügyészt hallgatta meg az Országgyűlés.

Tudják, igazságszolgáltatás, utolsó védvár a jogállami maradéknak, fideszesnek tűnő ügyészség, töpörödő demokrácia, ilyenek. Hatan! Alig három százalék! Ha a legutolsó község képviselő-testületének a fele nem jelenik meg egy ülésen, az csak addig tart, amíg ezt megállapítják. Ha a megfelelő létszámmal megkezdett ülésről az ezt biztosító képviselő kimegy egy cigire, akkor ezt rögzítik a jegyzőkönyvben, és onnantól érvényes döntést hozni nem lehet.

Ez meg a parlament. Szép, pártpolitikai törésvonalakon átívelő összefogás hozta el a helyzetet, hogy tesznek az egészre.

Kormánypárti oldalon a törvényhozás elleni, folyamatos erőszak: egyéni képviselői indítványokkal kikerülve az egyeztetést, némethszilárdista ököljoggal szétverve a bizottsági munkát, az utolsó pillanatban beadott, pontosítás helyett új normaszöveget alkotó módosításokkal tette tönkre a parlamenti munkát. A sok méla, bamba gombnyomogató, aki nem is tudja, miről fog szavazni. És mindehhez a szemlélet, a beszédmód, a törvényalkotási folyamat degradálása. Nekem ne mondják, a fene egye meg, hogy Szájer József vonatozás közben tud táblagépen összetapizni egy alkotmányt (alaptörvényt, azt se)! Ne köpködjék ki magukból a sok Lex Haver meg Lex Ellenség kreatúrákat, meg a Lex Még Többet Lopnánk És Még Jobban Eltitkolnánk gazemberségeket...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.