2017. december 30., szombat

HONNAN VAN EZEKNEK ENNYI PÉNZÜK?

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2017.12.30.


Kapkodják az emberek a fejüket. Év végére mindenkinek elfogy a pénze, kiürül a kassza, kivéve az államkasszát. Röpködnek a tízmilliárdok, 17 milliárd dzsúdóra, sportlövészetre, vívásra, karatéra, csupa erőszakos sportra, wellness a lovaknak 2 milliárdért, a hiteseknek majdnem egymilliárd könyvtárra és rendezvényközpontra, 2 milliárd röplabdára Békésnek.

Mészáros 13 milliárdos közbeszerzésére már oda sem figyelünk, másfél milliárd valami kormányközeli íróakadémiára, 15 milliárd a Népligetbe, 10 milliárd Nyíregyháza NB II-as csapatának stadionra, 1 milliárd Mészáros Lőrinc eszéki futballklubjára, 55 milliárd a református egyháznak, 33 milliárd határon túli egyházaknak. Ismételjük meg: 33 milliárd. Csak úgy év végi osztogatásból. Összesen 160 milliárdot osztogattak el a levegőbe.

Mégcsak nem is a parlament döntött, el sem játszották, hogy parlament van, a kormány saját hatáskörében szórja a pénzt. Mint a búcsúban. De miből? Hol van erre ennyi pénz? Honnan veszik ezt a borzalmasan sok pénzt, amit egész évben így elszórhattak. Maradt még az év utolsó napjaira is kimenteni való. Mióta az eszünket tudjuk, Magyarország az egyik adósságból a másikba bukdácsolt, megszorítás megszorítás után. Ezek meg számolás nélkül szórják a tízmilliárdokat olyan célokra, amiből soha senkinek semmi haszna nem lesz, őket meg a vazallusaikat leszámítva.

De miből? Akkor mondhatnánk, hogy zsenik, ha ez a pénzszórás kiváló egészségügy, remek nyugdíjak, világszínvonalú oktatás, tudományos fejlődés mellett menne végbe. De emberek fagynak meg, helyenként éheznek, kilométeres sorok vannak ételosztásnál, kórházakban meghal a beteg, mrt nincs orvos, aki ránézzen, súlyos betegnek temetőbe kell kézbesíteni a vizsgálat időpontját, mire rá kerül a sor...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.