2017. december 25., hétfő

MÁRIA ORSZÁGA

KOLOZSVÁRI SZALONNA - VENDÉG
Szerző: LALAWE
2017.12.24.


Ezer éve már, hogy birtokolja országunk e nevet… Ti, kedves Fidesz-hívő honfitársaim, gyakran veszitek szátokra ezt: Mária országa… De vajon Szűz Mária egyetértene veletek?

Mária országában a 75 év felettiek már nem egyenlőek veletek, ahogy a rákos betegek, vagy a háború elől menekülők sem.

Mária országában a gyávaság, a kapzsiság, a szervilizmus lett erény.

Mária országában ellenség lett a tehetség, az intelligencia hátrány, a gondolkodás ördögtől való.

Mária országában a hazugságot öntitek aranyba, az igazság pedig lyukas pléhdarabként rozsdásodik valamelyik hulladéktelep legeldugottabb sarkában.

Mária országában király lett a zsiványból, és míg a világ gondolkobóbb fele a Marsra tart, addig ti, kedves fideszesek erkölcstant oktattok.

Miközben a világ okosabb fele fokozatosan áttér a megújuló energiaforrásokra, addig Mária országa sokszorosan túlárazott atomerőművet, sehová sem vezető hidakat, senkinek sem kellő vasútvonalakat, üresen kongó stadionokat épít…

Mária országában büntetjük a száraz gallyat kerékpárján hazalopó 70 éves bácsit, de Miniszterelnök úrnak hívunk egy politikus-bűnözőt.

Mária országában gránitba véssük a nyomort, eltapossuk azon civilszervezeteket, amelyek enni adnak az éhezőnek, ruhát az utcán élőknek.

Kedves Fidesz-hívők, vajon tényleg ez lenne Mária országa?

Szemem az égre emelem, Mária tekintetét keresem, de mindhiába.

Mária ha letekintene egykoron volt és a mában neki hazudott országra, akkor sem látna minket, mert Mária zokogna… De talán jobb is így, hogy nem látja, miként lett ismét e föld a gyalázat országa…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése