2017. december 14., csütörtök

NEM HISZEK ABBAN, HOGY HA AZ EGYIK PÖCEGÖDÖRBŐL ÁTÜLÜNK EGY MÁSIKBA, AKKOR JOBB LESZ NEKÜNK. DE

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: TAMÁS RÓBERT
2017.12.14.


Vitatkozzunk. Vagy inkább beszélgessünk. Előbbre visz, mint a mindenben egyetértés. A beszélgetés alapja: az a gondolatom, miszerint bizony szemét dolog, amit a Fidesz a Jobbikkal tesz és úgy gondolom, kiállnék mellettük. Ahogy kiállnék bármelyik portál, vagy szerző mellett. Akkor is, ha egyetlen gondolatukkal sem értek egyet, halálosan bőszít és kártékonynak tartom valamelyiket, vagy az összeset.

Elfogadom az eltérő véleményt, de az enyém más. El is mondom, miért.

Úgy gondolom – nem most gondolom úgy, hanem mindig is úgy gondoltam és ez nem változott – hogy ha lehet valahogy rontani az ország helyzetén, azt legegyszerűbben a Jobbik hatalomra segítésével lehet kivitelezni. A magam részéről soha nem szavaznék rájuk. Még akkor sem, ha ez lenne az ára Orbán leváltásának. Nem hiszek abban, hogy ha az egyik pöcegödörből átülünk egy másikba, akkor jobb lesz nekünk.

Azonban abban sem hiszek, hogy lehetséges szelektálni a törvény és a jog érvényességét annak alapján, hogy számomra ki, vagy mi a szimpatikus, vagy éppen ellenszenves.

Ha betörnek a szomszédomhoz – akit egyébként utálok teljes erőből, mert részeges, agresszív, megmérgezte a kutyámat, kihugyozta a sövényt és lekurvázta az anyósomat – és én látom, hallom, hogy a betörők éppen agyonverik, akkor nem mérlegelek, nem szurkolok a betörőknek, hanem kihívom a rendőrséget és addig is igyekszem megvédeni a szomszédot. Aztán majd holnap leugatom, beperelem.

Úgy gondolom (ez lehet hibás gondolat, de a sajátom), hogy vannak olyan helyzetek, amikor nincs mérlegelési lehetőségem. Számomra nincs különbség egy megerőszakolt prosti és egy megerőszakolt atomfizikus között. Mindkettő áldozat, én nem mérlegelhetek. És azt gondolom, a törvény és a jog sem mérlegelhet.

A Jobbik éppen annyira legális, törvényesen működő párt, mint a Fidesz, vagy bármelyik párt. Abban én teljesen egyetértek, hogy nyírják ki egymást, akkor jár a legjobban az ország. Sőt, akár elmegyek szurkolni is. De csak akkor, ha nyílt sisakos küzdelemben történik. Most nem erről van szó. Arról van szó és én az ellen berzenkedem, hogy a kormánypárt visszaél a hatalmával és így igyekszik eltaposni a Jobbikot.

Ez akkor sem tűrhető, ha egyébként magam is örülnék a Jobbik bukásának és akkor sem tűrhető, ha nem először tesz ilyet a Fidesz és nem is ötvenedszer. Ha ők folyamatosan aljas módon játszanak, az még nem legitimálja azt, amit csinálnak. Ötvenedszerre sem. És én úgy gondolom, hogy szót kell emelni ellene. Ötvenedszerre is.

És azt is gondolom, hogy az ilyen szélsőséges pártok ellen kizárólag a társadalom egészséges immunrendszere tud megvédeni egy országot. Gondolok itt a Fideszre éppen úgy, mint a Jobbikra. A magyar társadalom immunrendszere nem működik. A magyar társadalmat kiskorúsították – és a társadalom engedte, sőt, elvárta -, de a megoldás véleményem szerint nem az, ha mi is folytatjuk ezt a hagyományt. A társadalomnak fel kell nőnie, ez az egyetlen védelem a szélsőségek ellen.

Úgy gondolom, a jelenlegi magyar társadalom egy része ott tart, ahol a németek tartottak 1933-ban. Ott és akkor sokan azt gondolták, kerüljenek csak hatalomra Hitlerék, hadd lássa a nép, milyenek valójában és hetek, legfeljebb hónapok alatt lejáratódnak, megbuknak. Mint tudjuk a második világháború nem maradt el ennek a szép eszmének köszönhetően. Azonban a társadalom képes volt szembenézni önmagával. Szeretnék idézni egy részletet egy régebbi cikkből. Ez talán segít megérteni, miről próbálok beszélni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.