2017. december 24., vasárnap

ORBÁN VÉGRE ELÁRULTA, MIT GONDOL A DEMOKRÁCIÁRÓL: HA NEM AZ TÖRTÉNIK, AMIT Ő AKAR, AKKOR DIKTATÚRA VAN

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: ashwood
2017.12.23.


A képlet viszonylag egyszerű: minden európai bevándorlás-ellenes pártra akar szavazni. Hogy miért nem tette? Mert a kontinensen nincs demokrácia – szól az orbáni értelmezés.

A közrádiós észosztáson – avagy kéthetenkénti tíz perc gyűlöletben – biztosította hű népét a vezénylő tábornok: ő bíz meggyőz minden európai vezetőt arról, hogy a fehér, keresztény faj van végveszélyben a kontinensen, ami ellen a zsidó spekuláns, a karvalytőkét képviselő Soros György fenekedik, most mohamedán bevándorlók seregét verbuválva épp. (Ismerős szövegek? Csak azért nem mondja ki a kormánypropaganda Soros vállalt származását, mert akkor már tényleg túl direkt lenne az áthallás. Így is az, csak még le merik tagadni.)

Orbán karácsonyi üdvözletében sem felejti el, milyen súlyos – a fejébe – a helyzet: "Az európai élet fundamentumai most támadás alatt állnak. Az euró­pai élet magától értetődöttsége került veszélybe; azok a dolgok, amikre nem kell reflektálni, csak cselekedni kell őket. A kultúra lényege éppen abban áll, hogyha nem magától értetődő, mi, emberek elveszítjük a fogódzóinkat. Nem lesz mibe kapaszkodni, nem lesz mihez igazítani az óránkat, és tájolni az iránytűnket. Függetlenül attól, hogy járunk-e templomba vagy sem, s ha igen, melyikbe járunk, nem akarjuk, hogy a szentestét csak behúzott függönyök mögött ünnepelhessük, nehogy megsértsük mások érzékenységét.

Nem akarjuk, hogy a karácsonyi vásárainkat átnevezzék, azt meg végképp nem akarjuk, hogy betonkockák mögé kelljen hátrálni. Nem akarjuk, hogy megfosszák gyermekeinket a Mikulás- és angyalvárás örömeitől. Nem akarjuk, hogy elvegyék tőlünk a feltámadás ünnepét. Nem akarjuk, hogy aggodalom és félelem kísérje az ünnepi istentiszteleteinket. Nem akarjuk, hogy az újévet köszöntő tömegben zaklassák asszonyainkat, lányainkat."

Ha ilyen válságos a helyzet, akkor azt bizony mindenkinek komolyan kell vennie. Nem csak az európai államok vezetőinek, de polgáraiknak is. Ebből pedig egyenesen következik, hogy a demokratikus eljárásrend szerint a választók érvényre juttatják akaratukat – hatalomra segítve a Fideszhez hasonló, szélsőjobboldali, uszító, menekült-ellenes pártokat...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.