2017. december 2., szombat

SZÁNALMAS FRICSKAKERESZTÉNYEK

KOLOZSVÁRI SZALONNA 
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: H. Andrea
2017.12.02.


...Érteni vélem azt is, hogy ebben az ideológiailag agyonbutított szellemi-lelki rezervátumban nincs nagyobb üzlet, mint a kereszt (és a kerítés, és a stadion és így tovább), mégis minden alkalommal képes vagyok megrökönyödni ezen az álságos, propagandisztikus magamutogatáson. Hogy Európa védőbástyájának, úgy értem a magyar állampártnak a kereszténysége a fricskából, dacból, szemfényvesztésből felállított külsőségekben mérhető. Hogy ezeknek az állítólag oly nagy becsben tartott hit és a vallás nem más, mint az út szélén árult portéka, amivel megélhetésileg üzletelni lehet.

Mennyire kell valakinek belülről rohadni ahhoz, hogy állandóan a külcsínnel legyen elfoglalva, hogy az országszerte – jelen esetben pusztán óvodás provokációból – felállított fohászkodási segédeszközökben mérje a hitét, a vallásosságát, amit ócska politikai hadviselésének rongyos zászlajára tűz? Milyen minőségű hitük lehet ezeknek a faragott képeket, bálványokat, kőszobrokat, feszületeket avató és rivaldafényben imádó bakelitkeresztényeknek, akik egy keresztet is azért állítanak, hogy a LIDL-nek üzenjenek?

Ha van Isten, fogalmam nincs mit szól ehhez az olcsó parádéhoz, de tökmindegy is. Akinek a LIDL áruházzal szemben holnap felállításra kerülő műkőből készült keresztre van szüksége ahhoz, hogy hagyományőrzésileg fohászkodni tudjon, annak tökmindegy. Az nyilván azt sem fogja fel az agyával, hogy a vallás, a hit a legmélyebb magánügy, hogy bárkinek joga van hinni, vagy nem hinni és hogy attól nem leszünk értékesebb, magasabbrendű hőskeresztények, ha csak olyan termékeket vásárolunk, amelyeken templomok kőkeresztjei díszelegnek.

Igen, mindenkit túlüvöltő Rezsiszilárd úr, önről is beszélek. Az értelmezéssel ne fáradjon, de annyit megtehet a kedvemért, hogy legalább addig nem sorosozik, ameddig felállítja a Fidesz visszataszító fricskakereszténységének e legújabb remekbeszabott darabját. Már annak is tudnék örülni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.