2017. június 2., péntek

VAN EGY TUTI TIPPÜNK, HOGY KI NYER MEG EGY MOST MEGJELENT KÉTMILLIÁRDOS KÖZBESZERZÉST

444.HU
Szerző: haszanz
2017.06.01.


Egy munkavédelmi sisakban fogadok bárkivel arra, hogy vagy a Föld-Trans 2001 Kft. vagy senki nyeri meg azt a közbeszerzést, ami tegnap jelent meg

A szakmából hívták fel a figyelmünket a tenderre. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő írta ki, álmosítóan unalmas a címe: „Bontási munkák, valamint ahhoz kapcsolódó szolgáltatások (tervezés, engedélyezés, egyéb környezetvédelmi feladatok) elvégzése meghatározott ingatlanokon”.

Valójában arról van szó, hogy a 2019-es Európai Maccabi játékok központi helyszínének kiszemelt Kerepesi úti, volt Taurus gumigyárat kell eldózerolni. A területet megvette az állam, sport és kulturális központ lesz a helyén, több sportág helyszíne is itt lesz a játékokon.

A bontási munkákra elvileg nyílt pályázatot hirdettek, de beleírtak számos olyan feltételt, ami éppen a Föld-Trans 2001 Kft.-re passzol. Szakmabeli forrásaink szerint annyira, hogy más azoknak nem is tud megfelelni. Alkalmatlan például az indulásra az, aki nem rendelkezik egy legalább nettó 800 milliós bontási referenciával. Ekkora munka az elmúlt években egyetlen volt, a Puskás Stadioné. Amit a ZÁÉV-vel közösen a Föld-Trans végzett, négymilliárdért.

Van még egy pont, amiben előírják a minimálisan szükséges gépparkot, aminek a Föld-Trans tökéletesen megfelel.

Ha mindez igaz, akkor vagy a Föld-Trans lesz egyedüli érvényes pályázóként a nyertes, vagy senki. A bontás költségeire a pályázati kiírásban egy forintot tüntetett fel a Nemzeti Vagyonkezelő, ami nem azt jelenti, hogy ennyiért keres pályázót, hanem azt, hogy nem akarta feltüntetni, mennyit szán a munkára, de egy számot be kell írni. Így az nem lehet akadály, ha esetleg a Föld-Trans egyedüliként egy elég tisztességes összegért vállalja a munkát.

A kormány egyébként egy tavalyi határozatában a bontásra 2,2 milliárdot, kármentesítésre 300 milliót tett félre...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.